Girona

Una dona de 35 anys, primera víctima mortal per grip nova a Catalunya i vuitena a l'Estat

Una dona de 35 anys ha mort a l'Hospital Josep Trueta de Girona per complicacions respiratòries derivades de la grip nova. La dona, resident a Lloret de Mar, és la primera víctima mortal del virus a Catalunya i la vuitena en el conjunt de l'Estat. La pacient va morir dilluns, quan feia poc més de 24 hores que havia ingressat al centre hospitalari gironí. La dona tenia diverses malalties cròniques importants prèvies, segons ha informat la Conselleria de Salut.

Actualitzat
La dona presentava una afecció respiratòria i va acudir el diumenge 2 d'agost a l'Hospital de Blanes, que la va derivar a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

La consellera de Salut, Marina Geli, insisteix a enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i adverteix que encara cal esbrinar fins a quin punt la grip nova és la causant de la mort, perquè la pacient tenia diverses malalties cròniques importants.

A Catalunya hi ha tres casos greus de grip nova després que l'Hospital de Sant Pau de Barcelona n'ha notificat un de nou. Es tracta d'un home de 31 anys sense antecedents de malaltia prèvia i que es troba estable dins la gravetat. A banda d'aquest pacient, dos homes més de 31 anys continuen ingressats a l'UCI de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i de l'Hospital del Mar de Barcelona.

Una dona de 52 anys que estava ingressada a l'UCI de l'Hospital de Bellvitge i un home de 32 que era a l'Hospital de Tarragona ja han rebut l'alta.

Vuit morts a Espanya

Aquesta és la primera víctima mortal per grip nova a Catalunya i la vuitena a Espanya. L'última va ser la setmana passada a Albacete. El pacient, un home de 34 anys, va morir com a conseqüència de complicacions derivades del virus. Tenia una patologia prèvia.

La primera mort a causa de la grip nova a Espanya va ser el 30 de juny. Una dona de nacionalitat marroquina i embarassada moria a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid. Els metges li van fer una cesària i el seu fill va néixer prematur. El nen va morir al cap d'uns quants dies víctima d'una negligència mèdica.

El 9 de juliol, un home de 41 anys i que tenia una malaltia crònica va morir a Gran Canària; va ser la segona mort per grip nova. La tercera víctima arribava a l'Hospital de Son Llàtzer, a Palma. Era una dona de 33 anys i d'origen nigerià que estava de vacances a l'illa. És l'únic cas que no presentava cap malaltia crònica o greu prèvia.

El mateix dia, un home de 71 anys ingressat a l'Hospital Universitari de La Paz, a Madrid, es convertia en la quarta víctima mortal després d'un empitjorament d'una malaltia respiratòria que ja tenia.

Un home algerià de 45 anys de Teulada, al País Valencià, era la cinquena víctima. El 27 de juliol, moria a l'UCI de l'Hospital de la Ribera, a Alzira, també al País Valencià, un home de 53 anys que tenia una patologia prèvia que se li va complicar després de contraure la grip nova.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut