Alacant

Un home d'Alacant es converteix en la cinquena víctima mortal per grip nova

La Conselleria de Sanitat valenciana ha informat sobre la mort d'un home de 45 anys que presentava grip nova i una patologia greu, a la localitat de la Marina Alta de Teulada. L'home, que va morir el 20 de juliol, tenia problemes renals greus i seguia un tractament de diàlisi des de l'any 1993. La confirmació que es tracta d'un cas de grip nova s'ha obtingut després d'haver realitzat l'autòpsia de la víctima. Amb aquesta mort, ja són cinc les víctimes mortals per la grip nova a l'estat espanyol.

Actualitzat
La cinquena víctima mortal per la grip nova és un home de 45 anys de nacionalitat algeriana que vivia a Teulada, a la Marina Alta. L'home tenia hipertiroïdisme i problemes renals greus, i a la necròpsia se li va detectar un "procés de pneumònia bilateral per grip nova", segons ha explicat el conseller de Sanitat de la Generalitat valenciana, Manuel Cervera.

La matinada del 20 de juliol, el pacient va trucar als serveis d'emergència per comunicar que no es trobava bé i va ser traslladat al centre de salut de Teulada, on davant la gravetat del seu estat van decidir que fos enviat a l'Hospital de Dénia. L'equip mèdic de l'ambulància, però, no en va aconseguir estabilitzar la situació i l'home va morir durant el trasllat, motiu pel qual el jutjat va ordenar que se li practiqués l'autòpsia que ha determinat la causa de la mort.

Actualment, hi ha dos pacients amb grip nova amb pronòstic "molt greu" ingressats en hospitals del País Valencià: un home de 53 anys a l'Hospital La Ribera d'Alzira i una dona de 28 anys a l'Hospital 9 d'Octubre de València. També continua ingressada a La Fe la pacient embarassada amb grip nova, tot i que la seva evolució és favorable.

Les altres víctimes de la grip nova

El 30 de juny va morir Dalillah, una jove marroquina de 19 anys a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, i es convertia en la primera víctima mortal pel virus A (H1N1) a l'Estat.

El 9 de juliol va morir un home de 41 anys amb problemes de salut crònics a l'Hospital Universitari Doctor Negrín de Gran Canària.

La tercera mort a causa del virus de la grip nova va ser el 16 de juliol a l'Hospital Son Llàtzer de Palma. Una dona nigeriana de 33 anys hi va morir "com a conseqüència de complicacions derivades de la grip nova".
 
La quarta víctima va ser un home de 71 anys a l'Hospital Universitari La Paz de Madrid, a causa de l'empitjorament de la seva malaltia broncopulmonar derivada de la grip nova.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut