Albacete

Un home de 34 anys mor a Albacete i esdevé la setena víctima de la grip nova a Espanya

Un home de 34 anys s'ha convertit en la setena víctima mortal de la grip nova a Espanya. El pacient, que tenia un patologia greu prèvia al contagi del virus, ha mort a l'Hospital de Villarrobledo, a Albacete. Va ingressar en aquest centre el 12 de juliol passat amb uns símptomes que encaixaven amb els de la grip nova. Segons informa el Ministeri de Sanitat, ha mort com a conseqüència de complicacions derivades del virus. A Catalunya, un home de 31 anys està ingressat a l'Hospital del Mar en estat greu a causa de la mateixa grip. El pacient és a l'UCI i té insuficiència respiratòria aguda.

Actualitzat
Es dóna la circumstància que totes les morts per la grip nova s'han produït en l'últim mes. La primera va ser el 30 de juny passat. Es tractava d'una dona de nacionalitat marroquina embarassada i que va morir a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid. Els metges li van fer una cesària i el seu fill va néixer prematur. El nen va morir al cap d'uns quants dies víctima d'una negligència mèdica.

El 9 de juliol, un home de 41 anys i que tenia una malaltia crònica va morir a Gran Canària. La tercera víctima es produïa a l'Hospital de Son Llàtzer, a Palma. Era una dona de 33 anys i d'origen nigerià que es trobava de vacances a l'illa. És l'únic cas que no presentava cap malaltia crònica o greu prèvia. El mateix dia, un home de 71 anys, ingressat a l'Hospital Universitari de La Paz, a Madrid, es convertia en la quarta víctima mortal de la grip nova després d'un empitjorament d'una malaltia respiratòria que ja tenia.

Un home algerià de 45 anys a Teulada, al País Valencià, esdevenia la cinquena víctima. Dilluns, 27 de juliol, va morir a l'UCI de l'Hospital de La Ribera, a Alzira, al País Valencià, un home de 53 anys que també tenia una patologia prèvia que se li va complicar després de contraure la grip nova.

Quatre casos greus a Catalunya

Quatre persones estan ingressades a Catalunya en estat greu a causa de la grip nova. L'últim cas s'ha sabut aquest dimecres i és el d'un home de 31 anys, que és a l'UCI de l'Hospital del Mar, amb insuficiència respiratòria aguda. Segons ha confirmat el Departament de Salut, el pacient és a l'hospital des del 24 de juliol i hi va anar amb símptomes de pneumònia.

Els altres tres casos de complicacions per la grip nova són els de dos homes de 32 i 31 anys ingressats a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i el d'una dona de 52 anys que rep tractament a l'Hospital de Bellvitge. Tots són a la unitat de cures intensives i estan greus, però estables.
Anar al contingut