Cambrils

Geli considera un cas aïllat la mort per grip nova a Girona

La consellera de Salut, Marina Geli, ha demanat tranquil·litat a la població davant la confirmació de la mort d'una dona a Girona a causa de la grip nova. Geli considera que es tracta d'un cas aïllat i ha recordat que la majoria de pacients es recuperen del virus aviat i sense presentar complicacions. En una visita a Cambrils, la consellera ha explicat que ara mateix hi ha tres persones ingressades a l'UCI en hospitals catalans a causa de la grip nova, concretament a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i als hospitals del Mar i Sant Pau de Barcelona. L'últim cas és el que ha ingressat al centre que va dissenyar Domènech i Montaner.

Actualitzat
Marina Geli ha confirmat la primera mort per grip nova a Catalunya i, al mateix temps, ha donat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania. "La majoria de casos són benignes, són persones que tenen una patologia molt lleu", ha subratllat.

També ha destacat que encara s'ha de confirmar que la grip nova hagi estat la causant de la mort. "És una persona que tenia antecedents patològics previs, és cert que és un cas d'una persona amb grip nova que ha mort perquè, tenint una insuficència respiratòria important, no s'ha pogut fer res més per salvar-li la vida". Concretament, la víctima és una veïna de Lloret de Mar que tenia 35 anys i diverses malaltes cròniques importants.

Geli ha recordat que dos dels pacients que estaven ingressats a l'UCI en hospitals catalans n'han sortit.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut