Gran Canària

La mort d'un home a les Canàries eleva a dues les víctimes mortals per la grip nova a l'Estat

El govern canari ha confirmat la mort d'un pacient ingressat des del 5 de juliol a Gran Canària a causa del virus de la grip nova. Amb aquesta ja són dues les víctimes mortals per aquesta causa a l'Estat. El pacient, un home de 41 anys que tenia una malaltia crònica, estava ingressat a la unitat de cures intensives de l'Hospital Universitari de Gran Canària Doctor Negrín, on ha mort aquest dijous. L'home va contraure el virus sense viatjar a cap país de risc, segons ha informat la conselleria de Sanitat canària. La primera víctima mortal va ser una noia marroquina que estava embarassada.

Actualitzat
Aquesta segona víctima ha mort a causa de les complicacions derivades del virus AH1N1, conegut com a grip nova. La primera víctima va morir després d'haver-se contagiat i d'haver-se-li complicat una pneumònia que tenia. Abans, però, els metges li van poder practicar una cesària i salvar el nadó, que va néixer sense el virus.

Els governs català i espanyol van activar el 23 d'abril passat el pla per fer front a una pandèmia de grip, seguint els consells de l'Organització Mundial de la Salut, posada en alerta per la grip nova de Mèxic. Els primers afectats van ser persones que havien viatjat a aquell país. La immensa majoria de casos han estat lleus, com ho és la grip estacional.

Segons les últimes dades oficials, a tot l'Estat hi ha 969 casos confirmats de grip nova. Els grups de població més afectats són adolescents i adults joves. Els pacients més greus que es troben en centres hospitalaris de Madrid, Andalusia, Astúries i Galícia continuen estables dins de la gravetat.

A Catalunya, hi ha dos pacients ingressats a l'Hospital de Bellvitge, a Barcelona, i l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. Es tracta d'una dona, de 52 anys, que ha desenvolupat una pneumònia derivada del contagi de la grip nova. L'altra persona és un home de 32 anys que continua en estat greu després d'una setmana a la unitat de cures intensives.

Anar al contingut