Londres

Rebekah Brooks admet que el "News of the World" va utilitzar detectius privats per aconseguir informació

La fins divendres passat màxima responsable de la filial britànica de l'imperi Murdoch, Rebekah Brooks, ha admès davant el Comitè de Mitjans de Comunicació de la Cambra dels Comuns britànica que el diari "News of the World" va aconseguir informació a través de detectius privats. Un "mea culpa", però, que ha generalitat al conjunt de la premsa britànica assegurant que era una pràctica comuna fins a principis de la dècada del 2000, quan les noves lleis sobre la confidencialitat de dades van posar-hi fre.

Actualitzat
La dona més poderosa del periodisme britànic, Rebekah Brooks, ha comparegut aquest dimarts davant dels parlamentaris per donar explicacions sobre les escoltes il·legals que el tabloide "News of the World" va fer per aconseguir exclusives.

Brooks ha reconegut que als anys 90 l'ús de detectius privats era una pràctica habitual en bona part de la premsa del Regne Unit. Pràctica que la llei va encarregar-se de frenar a principis dels 2000 amb normatives sobre la confidencialitat de les dades.

La periodista assegura que a partir del 2003, quan va passar a dirigir "The Sun", un altre dels tabloides propietat de Rupert Murdoch, ja no va tornar a fer servir detectius.

I ha afegit que News Internacional, la societat mare de l'imperi periodístic del magnat al Regne Unit que ella dirigia des del 2009, va actuar "amb promptitud i de forma decisiva" en conèixer, a finals del 2010, l'extensió de l'escàndol de les escoltes.

Avergonyida i penedida


Rebekah Brooks, com ja havia fet abans Rupert Murdoch en el mateix escenari, ha demanat perdó per les escoltes i ha assegurat que se'n sent "avergonyida".

També ha qualificat de "terrible i espantós" el que va passar al "News of the World" davant un comitè sense públic a causa de l'intent d'agressió produït minuts abans contra Rupert Murdoch. El magnat australià n'ha sortit il·lès i l'agressor ha estat detingut al moment.

La reina dels tabloides, famosa per la seva ambició i encant personal, així com pels seus mètodes poc ortodoxos i la proximitat als cercles de poder, era la màxima responsable de News Internacional fins divendres passat, quan va dimitir per l'escàndol dels telèfons interceptats. Diumenge va acudir a declarar en una comissaria i va ser detinguda durant 9 hores sota sospita de corrupció i conspiració.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut