Londres

Suspenen la compareixença dels Murdoch per l'intent d'agressió d'un espectador

La compareixença de Rupert Murdoch i el seu fill James davant una comissió del Parlament britànic per les escoltes il·legals ha estat suspesa durant 15 minuts després que un espectador s'ha abalançat per intentar agredir el magnat. Segons s'ha vist a través de la cadena BBC, un home ha intentat empastifar la cara del magnat de la comunicació Rupert Murdoch amb escuma d'afaitar. L'agressor ha estat detingut per la policia.

Actualitzat
Un home amb camisa de quadres ha intentat agredir el magnat de la premsa Rupert Murdoch durant la seva compareixença al Parlament britànic dient-li "milionari malvat" i llançant-li escuma blanca a la cara, moment en el qual la dona de Murdoch ha reaccionat amb rapidesa i ha colpejat l'atacant.
 
L'agressor podria ser Jonnie Marbles, comediant i activista, que estava assegut diverses files darrere de Murdoch, segons ell mateix a difós al Twitter minuts abans de l'incident.

L'esposa del magnat, Wendi, asseguda darrere de Murdoch durant la compareixença, s'ha interposat entre el seu marit i l'atacant, al qual ha donat un cop amb la mà per intentar evitar l'impacte, mentre que James Murdoch també s'ha aixecat sobresaltat, tot i que ha tardat més a reaccionar.

La contundent resposta de Wendi, tercera esposa de l'empresari, ha impressionat el públic present a la sala, tant que Tom Watson, un dels parlamentaris britànics que estava interrogant Rupert Murdoch, s'ha acomiadat de l'empresari dient-li: "La seva dona té un bon ganxo d'esquerra".

Segons alguns testimonis, Rupert Murdoch estava "realment sorprès" mentre el seu fill James ha mostrat el seu enuig per la greu fallada en la seguretat del Parlament.

Després de la represa de la compareixença, l'empresari, de 80 anys, no portava jaqueta, senyal que l'atacant l'hauria tacat l'americana. 

El passadís contigu a la sala de la compareixença havia estat tancat per la policia i el públic ha hagut d'abandonar la sala quan la següent testimoni, l'exconsellera delegada de News International Rebekah Brooks, ha entrat a declarar.

Un quart d'hora després de l'incident s'ha reprès la llarga compareixença, en què els Murdoch havien d'explicar fins a quin punt coneixien la pràctica de les escoltes il·legals que es realitzaven en els seus diaris britànics.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut