Londres

Rebekah Brooks, consellera delegada d'una filial de News Corporation, dimiteix finalment per la crisi de les escoltes

La consellera delegada de News International, Rebekah Brooks, ha dimitit finalment arran de l'escàndol de les escoltes telefòniques il·legals practicades pel dominical sensacionalista "News of the World" quan n'era la directora.

Actualitzat
Després d'intenses pressions de polítics i periodistes perquè dimitís, Brooks, la cara més visible de l'escàndol de les punxades, ha comunicat finalment la seva dimissió a través de News International, grup de l'empresari Rupert Murdoch al qual pertanyia el desaparegut "News of the World".

La directiva, de 43 anys, serà substituïda per l'actual conseller delegat de Sky Itàlia, Tom Mockridge, ha informat l'empresa.

Al centre del debat

En donar a conèixer la seva decisió en un correu electrònic intern al personal de la companyia, Brooks ha dit avui que se'n va per facilitar la solució a l'actual crisi que viu l'empresa. "El meu desig de mantenir-me s'ha transformat en el centre del debat. Això distreu l'atenció de tots els nostres sincers esforços per arreglar els problemes del passat", indica al seu missatge.

"Per tant, ha presentat la meva dimissió a Rupert i James Murdoch. Aquesta vegada la meva decisió ha estat acceptada", ha afegit la periodista, que ja havia ofert la seva renúncia la setmana passada però li va ser rebutjada.

"News International està plena de gent amb talent, professional i honrada. Em sento orgullosa d'haver format part de l'equip i afortunada d'haver conegut molts periodistes i directors brillants", ha afegit Brooks, que s'ha de presentar dimarts a declarar davant el Comitè de Mitjans de Comunicació, Cultura i Esport de la Cambra dels Comuns del Parlament.

Brooks ha treballat a News International durant 22 anys. Va ser directora del "News of World" entre el 2000 i el 2003, la primera dona directora del diari "The Sun" entre el 2003 i el 2009 i des de llavors és consellera delegada de l'empresa, que qualifica com "la millor del món".

Periodisme o espionatge

El 2006 es va revelar que alguns periodistes del "News of the World" recorrien suposadament a les punxades per interceptar comunicacions de famosos, concretament els missatges dipositats a les bústies de veu de telèfons mòbils.

Entre d'altres, es van punxar els telèfons de l'actriu Sienna Miller, de l'exviceprimer ministre John Prescott i del príncep Guillem.

La setmana passada, la crisi es va estendre quan es va saber que entre els telèfons punxats hi havia el d'una nena assassinada. Divendres va ser arrestat l'exdirector de "News of the World", Andy Coulson, cap de premsa del primer ministre britànic, David Cameron, que va quedar en llibertat sota fiança.

Disculpes i declaració

L'escàndol ha dut la família Murdoch a tancar el polèmic diari i a retirar la seva oferta per adquirir totes les accions del canal de pagament britànic BSkyB.

News International demanarà disculpes per l'escàndol de les escoltes del "News of the World" a través d'anuncis a tota pàgina que publicarà aquest cap de setmana als diaris britànics.

James Murdoch, fill del magnat Rupert Murdoch i responsable per a Europa del grup News Corporation, ha comunicat aquesta decisió en una nota divulgada avui per agrair a Rebekah Brooks els seus 22 anys de treball.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut