Londres

Cameron no descarta l'actuació de l'exèrcit i intervenir en les xarxes socials

El primer ministre britànic, David Cameron, compareix en sessió extraordinària al Parlament de Westminster, l'endemà del restabliment de l'ordre al Regne Unit després de quatre nits consecutives de violència. Un contundent David Cameron ha afirmat que s'enduriran les condicions de seguretat i no descarta fer una crida a l'actuació de l'exèrcit i intervenir en les xarxes socials. Cameron ha dit també que mantindrà els 16.000 policies desplegats a la capital durant tot el cap de setmana i ha promès compensacions per als propietaris que han perdut els seus béns o hi han tingut destrosses.

Actualitzat
El primer ministre britànic, David Cameron, compareix en sessió extraordinària al Parlament de Westminster l'endemà que s'ha restablert l'ordre al Regne Unit, després de quatre nits consecutives de violència.

David Cameron ha començat la seva intervenció reiterant que els aldarulls són "inacceptables" i que "no permetrem la cultura de la por als nostres carrers". Tot seguit ha afirmat que és "ridícul" dir que la mort d'un noi de 29 anys a mans de la policia dijous passat fos el desencadenant dels saquejos. Aquest mort va ser "l'excusa" per començar els desordres.

En un discurs contundent, Cameron ha explicat que mantindrà els 16.000 policies desplegats a la capital durant tot el cap de setmana i ha afegit que "cap organització pro drets humans no ens impedirà que portem els violents davant la justícia".

No es decarta la intervenció de l'exèrcit

El "premier" britànic ha assegurat davant la Cambra dels Comuns que no descarta fer una crida perquè actuï l'exèrcit si torna la violència, i tampoc descarta intervenir en les xarxes socials. Cameron ha declarat la guerra a les bandes, amb la posada en marxa de lleis específiques perquè, ha dit, el que cal és establir un sistema on estigui ben definida la línia de què està bé i què no.

En la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació després de la reunió del gabinet de crisi del seu govern aquest dimecres, David Cameron ja va prometre mà dura contra els delinqüents i va deixar anar que "hi ha parts de la societat, sobretot joves, que estan malalts".

1.300 detinguts i 4 morts

Els greus disturbis que han sacsejat la societat britànica han provocat 1.300 detencions a tot el Regne Unit, i ja s'han començat a interrogar els primers detinguts. L'afluència als jutjats és molt elevada i els jutges interroguen uns 10 detinguts per hora.

De moment, els incidents han provocat 4 morts. Els últims, tres persones que van morir a Birmingham. Són tres joves morts dimarts durant els aldarulls nocturns. Els nois, d'entre 20 i 31 anys i membres de la comunitat musulmana de la ciutat, van morir atropellats per un cotxe quan protegien una botiga dels saquejos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut