Londres

Els jutges de Londres interroguen 10 detinguts per hora pels disturbis

Els tribunals de Highbury, a Londres, han començat a jutjar el miler de detinguts pels disturbis que van esclatar dissabte passat. L'afluència és molt elevada i els jutges interroguen uns 10 detinguts per hora. La crida a la xarxa per localitzar els vàndals comença a donar els seus fruits.

Actualitzat
La norma número 1 de qualsevol delicte és no fer-lo públic sota cap concepte. Potser ha estat la falta d'experiència el que ha mogut diversos joves a mostrar a Facebook el motí de les nits de saqueig. L'error els ha portat directament als tribunals.

Els acusats tenen rerefons ben diversos: n'hi ha de totes les edats, ètnies i estat laboral. Els jutges han vist des d'una professora de Primària de 31 anys fins a nens que amb prou feines arriben als 11.

Diaris com "The Sun" col·laboren en la caça dels esvalotadors. "Identifica i avergonyeix els saquejadors", "Denuncia un brètol" o "No deixis que malmetin les nostres ciutats" són alguns dels titulars d'aquest sensacionalista rotatiu britànic. I, al costat d'aquestes crides, les cares dels suposats delinqüents.

David Cameron no sembla disposat a permetre que res faci trontollar la seva lluita. "Fotografia a fotografia, aquests delinqüents estan sent identificats i els estem detenint. I no volem que ningú ens vingui amb els drets humans perquè publiquem aquestes fotografies i detenim aquests individus", ha subratllat.

Les autoritats britàniques continuen rastrejant les xarxes socials per trobar-hi els delinqüents. La policia de Manchester ho deixava clar al seu Twitter: "Si has utilitzat la xarxa per animar el desordre, ben aviat trucarem a la teva porta".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut