Londres

El Regne Unit recupera la calma després de quatre nits de violència enmig d'un fort dispositiu policial

A poc a poc, el Regne Unit recupera la calma després de quatre nits de violència. El fort desplegament policial ha permès aquesta nit evitar aldarulls a Londres i en altres ciutats del país. Els agents, però, es mantenen en alerta per evitar més incidents en una revolta que ha deixat 4 morts i més de 1.000 detinguts. Avui, el gabinet de crisi es tornarà a reunir i el primer ministre, David Cameron, compareixerà en una sessió extraordinària al Parlament.

Actualitzat
Milers de policies s'han afegit aquesta nit al dispositiu ja desplegat per controlar els carrers de Londres i també de les principals ciutats del Regne Unit. L'objectiu ha estat i és evitar qualsevol aldarull i, de fet, ha estat una nit força tranquil·la.

Tot i que, a poc a poc, es restableix l'ordre, la policia està en alerta per si es produeixen disturbis violents en les pròximes hores. La capital britànica ja va viure aquest dimarts una nit tranquil·la després del desplegament de 16.000 agents però els episodis violents es van traslladar a Manchester, Birmingham i altres ciutats del centre del país.

El gabinet de crisi del govern britànic es tornarà a reunir aquest dijous per continuar avaluant els fets i el primer ministre, David Cameron, compareixerà avui davant del Parlament britànic per explicar la situació i anunciar les ajudes que es donaran a les autoritat locals i als comerços després dels incidents d'aquests dies.

Cameron promet mà dura

El primer ministre britànic ha comparegut dues vegades davant dels mitjans de comunicació des que va esclatar l'onada de violència. La primera va ser dilluns, en que va anunciar el desplegament de 16.000 policies per frenar els aldarulls, i la segona va ser aquest dimecres, en que va ser molt contundent. David Cameron, va promtre mà dura i va advertit que serà implacable per acabar amb l'onada violenta que ja deixa 4 morts i més de 1.000 detinguts al Regne Unit.

Cameron tamvé va explicar que va autoritzar la policia britànica a utilitzar per primera vegada al país porres de goma, bastons de fusta i canons d'aigua per aturar els violents. El mandatari va atribuir els aldarulls "a un problema moral i ètic més que no pas de responsabilitat política".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut