Facebook

El Facebook també parla català

Estem buscant els millors grups i pàgines en català dins la xarxa social més coneguda del moment. Si en coneixes alguns que t'interessi recomanar als altres, digue'ns-ho via comentari, tweet o al mateix Facebook.

Actualitzat
Portem mesos buscant aquells grups i pàgines del Faceboock creats per internautes catalans, que destaquen, per un motiu o altre, sobre la resta. Potser és la seva utilitat o la seva originalitat allò que els fa ser una mica més especials. En tot aquest temps, us hem mostrat grups de la xarxa, ben variadets, i hem tocat temàtiques tan allunyades com la filosofia, l'economia, la literatura o la senzillesa d'una de les arts més difícils de dominar com és la de fer riure.

Gràcies a les vostres recomanacions hem ampliat el llistat de grups del Faceboock. Són col·lectius que no només es relacionen, sinó que també aprenen, s'informen, s'organitzen, es diverteixen o s'apassionen en la nostra llengua. I és per tot això que volem ampliar, encara més, aquesta llista de grups que parlen en català a la xarxa.

Si en coneixes algun que creus que ens pot interessar, envian's el nom o l'adreça al correu, deixa un comentari a la pàgina, fes-nos un tweet o comenta-ho al mateix Facebook i li donarem veu perquè ressoni per tota la xarxa.

Els grups i pàgines que estem buscant haurien de tenir interès general, ser de bon gust, estar escrits i comentats principalment en català i comptar amb una actualització constant.

Ajudan's a seguir el moviment del català a la xarxa!


Juny

Millorem el llenguatge, un grup que diu "frontissa" o "xarnera" en comptes de "bisagra".
Pintura a l'aire lliure és molt més que una pàgina d'expressió artística. Un grup recomanat per l'Elisabet.
Gent que vam néixer quan el Barça no tenia cap Champions i ara ja en té 4. Més de 4.000 amistats en només 4 dies!
Festival de Jazz d'Arenys de Mar: "un dels seus objectius és mostrar el treball de les bandes de jazz del nostre país".
El Port de la Selva "de cap a peus", una pàgina "per donar a conéixer el dia a dia de tots els que estimen el Port de la Selva. És una recomanació de 'jhsaudi'.
Una política millor, és possible!. El grup va ser creat per Xavier Serra. Ell i moltes altres persones d'ideologies ben diferents tenen en comú el pensament que "els polítics, escollits pels ciutadans, han de ser independents d'interessos mesquins, privats o de partit".
Barcelona cultura, un grup que "et convida a compartir els esdeveniments culturals en què participaràs".
Vins de Catalunya. Aquí trobareu informació diària i puntual de tot el que es relaciona amb el vi catalá: premis, trobades, fires, actes, distincions, etc.
La nit de Sant Joan, "una nit que cadascú viu a la seva manera, però especial per a tothom".
Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat del Vallès, un grup a la xarxa que vol "preservar i potenciar les diferents activitats de cultura populars i tradicionals catalanes que es duen a terme en el municipi".
Revista Castells és una recomanació que fa l'Aina Serra per a tots aquells interessats en l'actualitat castellera.
Descobreix la nova música en català, és una pàgina on es penja diàriament una cançó d'un grup o cantautor/a actiu/va que canti en català.
"Grup de dones wapes i eixerides que caminen pel món amb somriure als llavis"

*Ajuda'ns a descobrir els grups i pàgines del facebook. Deixa'ns als comentaris alguna recomanació i la destacarem aquí.
** Pots consultar les recomanacions del mes d'abril, les recomanacions dels mesos anteriors i les del desembre de 2010 al març de 2011. També del maig de 2011.
Anar al contingut