Corea

Seül ignora les advertències de Pyongyang i torna a fer maniobres militars al mar Groc

Malgrat les reiterades advertències en contra de Pyongyang, Corea del Sud ha tornat a fer unes maniobres militars al mar Groc que poden complicar encara més la tensa situació amb els seus veïns del nord. En principi, els exercicis militars han de durar cinc dies i no afectaran l'àrea on va començar l'últim conflicte entre Seül i Pyongyang. Seül ha advertit, però, que exercirà el seu dret a la legítima defensa si hi ha més atacs de la veïna comunista. El règim de Corea del Nord, per la seva part, considera les maniobres com una provocació intolerable.

Actualitzat
Les amenaces de Pyongyang no han impedit que Corea del Sud iniciï els exercicis militars. Els portarà a terme durant 5 dies i en 29 punts situats en les tres costes del país, entre les quals, una petita àrea del mar Groc, on el 23 de novembre passat es va produir l'atac de Corea del Nord contra l'illa de Yeonpyeong que va provocar quatre morts. Aquesta illa, però, hauria quedat al marge dels exercicis militars, segons ha explicat Seül, per garantir la seguretat dels seus habitants.

El règim comunista del nord considera les maniobres una provocació intolerable. De fet, aquests exercicis comencen just l'endemà que Pyongyang va alertar Seül i Washington contra nous exercicis militars conjunts al mar Groc, i va advertir de "possibles conseqüències de les provocacions militars".

Dimecres passat, Corea del Sud i els Estats Units posaven punt final a quatre dies de maniobres navals en aquesta zona fronterera entre les dues Corees, on hi va haver l'atac, el primer des del final de la Guerra de Corea el 1953. En aquestes maniobres hi va haver un gran desplegament militar i hi va participar el portaavions nuclear George Washington.

Des de l'atac del novembre els retrets i les declaracions han pujat de to i fins ara Seül s'havia contingut. Aquest dilluns, però, el ministre de Defensa de Corea del Sud ja ordenat als militars que apliquin el dret de defensa pròpia davant Corea del Nord, que significa que respondran immediatament a un atac "si Corea del Nord ens provoca abans".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut