Seül

Corea del Nord amenaça d'atacar "sense pietat" si Seül traspassa la frontera

Continua la tensió per l'escalada bèl·lica que han protagonitzar les dues Corees les últimes hores. Corea del Nord ha bombardejat amb artilleria una illa de Corea del Sud, i hi han mort almenys dos soldats i desenes de cases han quedat en flames. Seül ho qualifica de provocació militar i afirma que no admetrà més incidents, mentre que el règim del nord diu que han disparat primer des del sud i ha amenaçat el país veí amb atacs militars "sense pietat" si les tropes sud-coreanes traspassen "un mil·límetre" les aigües territorials nord-coreanes.

Actualitzat
Encara no se sap com s'ha arribat a aquesta escalada, que posa en perill l'estabilitat precària a la regió. El nord diu que ha disparat com a reacció a maniobres militars dels veïns del sud. Des de Seül es reconeix que s'estaven duent a terme maniobres militars a la zona amb foc real. Segons l'exèrcit sud-coreà, els seus trets de pràctica anaven dirigits cap a l'oest, cap al mar, i no pas cap al nord, i consideren l'atac de Pyongyang una provocació del règim estalinista de Kim Jong Il.

La tensió entre les dues Corees, que fa mig segle que dura, ha anat augmentant de manera progressiva últimament. Tot just fa dos dies es va saber que Corea del Nord té un gran complex per enriquir urani.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut