Seül

Corea del Sud i els EUA inicien les maniobres al mar Groc mentre Corea del Nord apunta els seus míssils a la zona

Corea del Sud i els Estats Units han començat les maniobres navals conjuntes al mar Groc. Corea del Nord ja ha disparat trets d'artilleria a prop de l'illa de Yeonpyeong i ha desplegat bateries de míssils. El règim de Pyongyang ha avisat que respondrà sense pietat a qualsevol provocació.

Actualitzat
La tensió a la península de Corea és màxima el mateix dia de les maniobres navals que Corea del Sud i els Estats Units han iniciat al mar Groc.

Des de Corea del Nord ja s'havia avisat que qualsevol intent de sobrepassar les seves fronteres es considerarà una provocació greu i que hi respondrà sense pietat. De fet, Pyongyang ha anunciat que ja ha desplegat els seus míssils.

A l'illa de Yeonpyeong, la mateixa que va ser atacada dimarts, els soldats sud-coreans asseguren que s'han sentit trets d'artilleria a la zona nord-coreana, i han fet sonat les alarmes d'evacuació diverses vegades al llarg del dia. Ciutadans i corresponsals han abandonat l'illa amb un ferri cap a Seül per ordre de Corea del Sud perquè es tem el pitjor i s'ha incrementat la tensió. L'illa de Yeonpyeong és a primera línia de foc i només a 100 milles de les maniobres que s'estan duent a terme.

La Xina ha convocat una roda de premsa urgent per demanar als sis països implicats en negociacions amb Corea del Nord que reprenguin les converses per a la neutralització de Corea. Aquestes negociacions entre les dues Corees, els Estats Units, la Xina, el Japó i Rússia es van aturar l'abril del 2009. El president de Corea del Sud, Lee Myung-bak, ha rebutjat la represa de les converses.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut