Baix Penedès

Els comerciants catalans estudien accions legals contra els acords amb els manters

Els comerciants catalans es plantegen emprendre accions legals contra les mesures preses pels ajuntaments del Vendrell i Calafell de delimitar zones per a la venda dels manters. El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, ha valorat aquesta activitat com una competència deslleial i creu que pot haver-hi prevaricació en l'acció dels consistoris. Fraile ho ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" un dia després que el conseller d'Interior, Joan Saura, descrivís com a "raonables" aquests acords després d'especificar que els Mossos continuaran controlant que les mercaderies que es venguin siguin legals.

Actualitzat
Després de rebre aquest dimecres el suport del conseller d'Interior, Joan Saura, la iniciativa d'ajuntaments com el del Vendrell i Calafell de pactar amb els "top manta" zones allunyades de la platja per vendre les seves mercaderies rep ara el rebuig dels comerciants catalans.

La Confederació de Comerç de Catalunya es planteja emprendre mesures legals contra aquests acords. El seu secretari general, Miquel Àngel Fraile, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que creu que hi ha competència deslleial amb els comerciants que paguen impostos i parla de prevaricació en l'acció dels consistoris. Fraile, també ha criticat que el conseller d'Interior, Joan Saura, avalés aquesta iniciativa.

Rebuig de Barcelona, Salou i Cambrils

A més dels comerciants, altres localitats catalanes també s'oposen a regular la venda dels "top manta" i aposten per la pressió policial. És el cas de Barcelona i poblacions de la Costa Daurada com Salou i Cambrils. L'alcalde accidental de Barcelona, Jordi William Carnes, considera que una mesura com la que s'aplica a Calafell o el Vendrell atemptaria contra el comerç de la ciutat.

Aval del conseller d'Interior

Des del Departament d'Interior, el conseller Joan Saura, valorava aquest dimecres com una mesura "raonable" per evitar conflictes les mesures del Vendrell i Calafell. Saura, però, deixava clar que els Mossos d'Esquadra continuaran vigilant que les mercaderies que hi venen siguin legals.




VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut