El Vendrell

El Vendrell i Calafell pacten amb els "top manta": els ofereixen un espai acotat a canvi de pagar una taxa i sortir de la primera línia de mar

El Vendrell va ser pioner per arribar a una entesa amb els manters que ofereixen els seus productes als turistes que acostumen a ser, sovint, falsificacions. Ara s'hi ha sumat Calafell. Es tracta de mirar de regular una venda il·legal i tractar els manters com si fos un mercat ambulant més. La proposta, que ha sorgit de les files de CiU, no té el vistiplau de l'oposició ni dels comerciants.

Actualitzat
El "top manta" ja s'ha convertit en tot un clàssic als nostres carrers. Acostumen a ser joves subsaharians i magrebins que ofereixen productes, sovint falsificats, a preus més baixos. La seva mercaderia descansa sobre unes enormes mantes que pleguen i es pengen a les espatlles en un tancar i obrir d'ulls quan apareixen els agents de la policia local.

Al Vendrell, però, la situació podria canviar com un mitjó. Benet Jané, alcalde de CiU, ha destinat una plaça del municipi perquè els manters s'hi apleguin i ofereixin la mercaderia. La voluntat de l'alcalde no és altra que mirar de tancar un conflicte que fa temps que dura (en el passat hi ha hagut baralles a pedrades entre els joves i els agents) i vetllar per la seguretat dels immigrants.

De fet, es tracta que abandonin el passeig de Sant Salvador, a primera línia de mar, i s'ubiquin en una plaça acotada i allunyada dels turistes que visiten la població. Se'ls demanarà que es constitueixin com una associació legal per aconseguir que arribin a autogestionar-se. A canvi, hauran de pagar una taxa que encara no s'ha determinat.

L'oposició municipal ja ha posat el crit al cel i els comerciants no estan gens contents. Es pregunten què passa si venen DVDs pirates, roba o ulleres falsificades? L'Ajuntament contesta recordant que només regula la venda al municipi, que la naturalesa dels productes exposats és competència dels Mossos i que la legalitat o no dels venedors és matèria de la Policia Nacional.

Calafell també s'ha afegit a la proposta dels seus veïns.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut