Catalunya

Barcelona rebutja negociar amb els manters com el Vendrell i Calafell i mantindrà la pressió policial

El Vendrell i Calafell, al Baix Penedès, han posat damunt la taula el debat del "top manta". En comptes de la pressió policial, aquests dos municipis han habilitat una zona on els manters poden vendre els seus productes sense que els agents els empaitin. L'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat aplicar una mesura similar. Salou i Cambrils, dues de les localitats més turístiques de la Costa Daurada, també. Diuen que continuaran perseguint i retirant els productes a aquells que els venguin al carrer de manera il·legal.

Actualitzat
L'alcalde accidental de Barcelona, Jordi William Carnes, considera que una mesura com la que s'aplica a Calafell o el Vendrell atemptaria contra el comerç de la ciutat. "Barcelona no donarà cobertura política ni legal a aquestes pràctiques i seguirà exercint pressió per combatre-les". "Si acceptéssim la venda il·legal, estaríem qüestionant a la gent que sí que compleix les seves obligacions, possibilitant d'aquesta manera la competència il·legal", ha dit William Carnes.

Salou i Cambrils, dues de les localitats més turístiques de la Costa Daurada, també han descartat negociar amb els manters. La seva política conjuga la tolerància zero i la pedagogia. Els dos consistoris han llançat diverses campanyes per conscienciar els consumidors del mal que fan al comerç convencional quan adquireixen un producte al "top manta". Com que les recomanacions no sempre funcionen, a Cambrils, a més, el comprador s'enfronta a multes que poden arribar als 300 euros.

De la seva banda, el conseller d'Interior, Joan Saura, veu com una solució "raonable" el que han fet els ajuntaments del Vendrell i Calafell per evitar conflictes. Saura, però, ha volgut matisar que els Mossos continuaran controlant que els productes que es venguin siguin legals.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut