Barcelona

Esquerra insisteix en la necessitat de fer una remodelació ordenada del govern

Tot i que el president de la Generalitat, José Montilla, ha estat clar i ha afirmat que no té previst fer canvis al seu executiu, continua el debat obert aquest diumenge per les declaracions del republicà Joan Puigcercós, que es va manifestar a Catalunya Informació favorable al canvi coincidint amb l'acord de finançament tancat amb l'executiu espanyol. Esquerra ha insistit en la necessitat de fer una remodelació.

Actualitzat
Els partits s'han referit en les rodes de premsa posteriors a les respectives executives a la qüestió de la remodelació del govern, malgrat que Montilla ja l'ha descartat. El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha fet costat al president, en el sentit que si el president no ho considera necessari el tema està tancat, però tot i així ha insistit que seria bo que hi hagués canvis ordenats al si de l'executiu.

Fins i tot, ha assegurat que acceptaria que es toquessin les conselleries d'Esquerra, com proposava Joan Boada, d'ICV. "Com vol que plantegem que nosaltres en siguem l'excepció", ha afirmat en resposta a la pregunta d'un periodista.

Pel PSC, Miquel Iceta ha afirmat que respecta les opinions de Puigcercós, però ha recordat que les remodelacions són potestat del president de la Generalitat i ha afegit que al PSC "mai hem discutit en una executiva ni sobre aquestes qüestions ni sobre la composició del govern".

L'altre soci, Iniciativa Verds-Esquerra Unida, no s'ha volgut pronunciar. Per Joan Herrera no aporta res valorar si cal un canvi ara o no i que el que sí que és important és "valorar els continguts de les polítiques".

Precisament aquest vespre, el govern fa un acte per explicar el nou model de finançament a la societat civil.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut