Barcelona

Montilla: "No tinc previst fer cap canvi al govern"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit en una entrevista radiofònica que no té cap intenció de fer canvis en el govern. Les declaracions arriben després que aquest cap de setmana el president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha apostat per fer una remodelació de l'executiu, uns canvis que no veuen necessaris ni socialistes ni Iniciativa. Montilla també ha parlat del conseller Saura arran del seu anunci que no tornarà a ser el candidat d'Iniciativa a les autonòmiques. El president català ha negat que Saura sigui un dels membres del govern "més desgastats".

Actualitzat
"En aquests moments no tinc cap previsió de fer cap canvi al govern." Amb aquestes paraules el president Montilla ha volgut posar fi a les discrepàncies que aquest cap de setmana s'han posat de manifest al si del tripartit arran de les declaracions del president d'Esquerra, Joan Puigcercós, a Catalunya Informació, en el sentit que veuria "lògica" una remodelació per tal de fer front als reptes que queden per l'últim any de legislatura.

Montilla, que ha fet aquestes declaracions en una entrevista a RAC1, ha qualificat de "lliures i respectables" les paraules de Puigcercós, però ha recordat que les remodelacions del govern són competència exclusiva del president de la Generalitat.

El cap de l'executiu ja s'havia pronunciat amb anterioritat en contra d'una remodelació. De fet, l'única que hi ha hagut en aquesta legislatura va ser el relleu de Joan Puigcercós per Jordi Ausàs a la Conselleria de Governació, una remodelació no va respondre a una decisió de Montilla, sinó que es va fer després que Joan Puigcercós va decidir dedicar-se de forma exclusiva al partit.

"Massa prejudicis" contra Saura

Dos dies després de l'anunci del líder d'Iniciativa que no serà candidat a les pròximes eleccions autonòmiques, el president català també s'ha referit a aquesta qüestió. El president ha afirmat que respecta la decisió de Saura, que ha qualificat de "personal" i ha dit que la desconeixia, tot i que es podia intuir i ha afegit que "renuncia a ser candidat en les pròximes eleccions i res més".

Montilla ha defensat la tasca de Saura com a conseller d'Interior i ha negat que sigui un dels consellers més desgastats del seu govern. Pel cap de l'executiu hi ha "massa prejudicis" contra el líder d'Iniciativa i el seu partit a l'hora d'assumir certes competències o departaments.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut