Madrid

El sector crític de la SGAE demana que s'anul·lin les eleccions després de l'escàndol financer

La formació opositora De Otro Modo, el sector crític de la SGAE, liderada per José Miguel Fernández-Sastrón, ha comparegut públicament aquest dimecres per demanar que s'anul·lin les últimes eleccions de l'entitat després de la detenció del seu president, Teddy Bautista, i diversos directius de l'"operació Saga" per irregularitats i desviaments de fons. Una compareixença que arriba l'endemà que la junta entrant de la SGAE, representada per Víctor Manuel, Ernesto Caballero, Sabino Méndez, Juan Ignacio Alonso i Caco Senante, va fer una roda de premsa on es va anunciar que Teddy Bautista continua provisionalment com a president de l'entitat amb la creació d'un organisme format per cinc membres de la SGAE i presidit per un professional extern.

Actualitzat
El sector crític amb la direcció de la SGAE, agrupada sota el nom De Otro Modo, ha assegurat que l'escàndol de desviament de fons era "previsible" i ha defensat la impugnació de les eleccions, després que el jutge hagi trobat indicis de manipulació en els comicis.

Per frenar les crítiques, el cantant Víctor Manuel va explicar que la junta directiva de la SGAE nomenarà una comissió rectora que es farà càrrec de l'entitat i durà a terme una investigació interna. L'informe que en resulti es lliurarà a l'Audiència i servirà perquè l'ens participi en el cas. La junta, que es posarà en marxa a partir del 12 de juliol, la formaran cinc membres dels autors i editors i la presidirà una persona externa, que, segons han avançat, serà algú de prestigi.

El comunicat que s'ha llegit aquest dimecres és d'accés obert a través del web de la SGAE

Bautista, president fins al 12 de juliol

La SGAE han reconegut que fins al dia 12 Eduardo "Teddy" Bautista continuarà ocupant el seu càrrec de president. Però a partir d'aquesta data no serà nomenat com a president electe, ja que serà la comissió rectora la que assumeixi les responsabilitats.

Sobre el procediment electoral, l'ens el considera net i impecable, tot i el que s'afirma en la interlocutòria judicial, perquè la comissió electoral de la SGAE va validar els resultats.

A més de la intenció de presentar-se com a perjudicats, les persones que han fet de portaveu de la junta han reiterat la seva confiança en Bautista i han reclamat que es tingui en compte la presumpció d'innocència.

El comunicat, distingeixen entre José Rodríguez Neri, al qual s'aparta de les seves responsabilitats, gràcies a les quals podia encarregar feines a empreses amb què estava relacionat familiarment, i els altres imputats. En el comunicat es diu que a aquestes persones no se'ls han aplicat mesures, però no és així perquè encara que han quedat en llibertat sense fiança sí que se'ls ha privat del seu passaport i el jutge els obliga a fixar un domicili.

Sigui com sigui, l'Audiència Nacional ha decretat presó sota fiança per a dos dels nou imputats: el presumpte cervell de la trama, José Luis Rodríguez Neri, i l'administrador de Microgénesis, Rafael Ramos.

Segons la resolució del jutge, hi hauria 12 empreses parasitàries que s'utilitzaven per desviar fons, amb tot de familiars implicats. Una trama construïda per Neri amb el vistiplau del president de la SGAE, Teddy Bautista, i que utilitzava suposats serveis de consultoria per desviar desenes de milions d'euros d'una societat a l'altra. Una d'aquestes empreses únicament servia perquè Neri cobrés un sobresou que, en els últims 7 anys, superaria els 1.200.000 euros.

Segons la investigació, les eleccions de dijous passat estaven preparades per deixar fora de joc el sector més crític.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut