El conseller Pelegrí anuncia que Agricultura reduirà les subvencions entre un 10% i un 15%.
El conseller Pelegrí anuncia que Agricultura reduirà les subvencions entre un 10% i un 15%.
Barcelona

Pelegrí diu que s'ha fet "terrorisme informatiu alimentari" en la "crisi dels cogombres"

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, s'ha reunit amb el sector hortofructícola català per tractar dels efectes de la "crisi del cogombre" i analitzar el tipus de compensació que podran rebre. Pelegrí ha demanat a la Unió Europea i Alemanya responsabilitats i indemnitzacions per la caiguda de vendes de fruites i hortalisses. El conseller ha manifestat també que amb tot plegat s'ha fet "un terrorisme informatiu alimentari".

Actualitzat
En una reunió amb els representats del sector hortofructícola català, el conseller Pelegrí ha reclamat la necessitat urgent de recuperar la confiança dels consumidors i, amb contundència, ha manifestat: "Amb aquest episodi el que s'ha fet és un terrorisme informatiu, terrorisme alimentari, un terrorisme informatiu alimentari". I és que, segons diu, "sense saber-se els orígens no es poden fer les declaracions que s'han fet ni es poden produir les conseqüències que s'han produït".

Sigui com sigui, per Josep Maria Pelegrí cal actuar de pressa perquè la campanya de la fruita no perilli . El conseller d'Agricultura, a més, considera que la Unió Europea ha actuat amb passivitat i ha defensat fermament la qualitat dels productes frescos catalans.

Els productors d'horta del Baix Ebre calculen que la paralització de les exportacions al centre d'Europa pot haver provocat pèrdues de 30.000 euros per explotació. És per això que el govern català aborda, a través del seu titular d'Agricultura, la possibilitat de "demanar responsabilitats". Pelegrí ha assegurat que "si hi ha hagut algun cost per a algun productor català això s'ha de traduir en una exigència d'indemnitzar el govern espanyol i Europa".

Després que la responsable de Sanitat d'Hamburg rectifiqués i reconegués que els cogombres espanyols no eren els causants del brot infecciós, el govern espanyol estudia emprendre accions contra les autoritats d'Hamburg per la "crisi dels cogombres".

La xifra de 16 morts i més de 1.700 infectats es podria ampliar encara més, ja que a hores d'ara el govern alemany desconeix quin és l'origen de la infecció.
Anar al contingut