Madrid

El govern espanyol podria emprendre accions contra les autoritats d'Hamburg per la crisi dels cogombres

El vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, no descarta que l'executiu central emprengui accions contra les autoritats alemanyes d'Hamburg per la crisi dels cogombres. Rubalcaba ha afegit que demanarà una "campanya d'imatge de defensa dels productes agrícoles espanyols" i confia que avui s'aixequi l'alerta a Europa cap a aquestes hortalisses després que Alemanya reconegués que no eren l'origen del brot infecciós.

Actualitzat
El vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat a la Cadena Ser que l'executiu no descarta emprendre accions contra les autoritats d'Hamburg, que van atribuir als cogombres espanyols l'origen del brot infecciós que ha causat la mort de 16 persones a Alemanya i Suècia.

Rubalcaba ha indicat que "les autoritats alemanyes tenen un problema" perquè "no saben on és" el bacteri, i espera que avui s'aixequi l'alerta a Europa cap als cogombres espanyols perquè hi ha "una evidència absolutament clara" que la contaminació no prové d'Espanya.

El ministre de l'Interior ha recordat que a Espanya "no hi ha hagut cap cas d'aquesta naturalesa, no n'hi ha hagut mai. Això vol dir que el bacteri no és a Espanya i, si no és a Espanya, ni hi ha estat ni se l'espera". Rubalcaba també ha recordat que el govern espanyol ja ha dit que demanarà compensacions econòmiques pel que ha passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut