Llorca

Els danys pel terratrèmol a Llorca poden voltar els 70 milions d'euros

Llorca continua treballant per recuperar el pols de la normalitat després dels dos terratrèmols que dimecres van sacsejar la localitat, deixant un rastre de nou víctimes mortals i milers de persones sense casa. La primera valoració que ha fet el Consorci d'Assegurances de les indemnitzacions que haurà de pagar puja a uns 70 milions d'euros. Així ho anunciat la ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, en una visita que ha fet aquest diumenge a la zona afectada. La ministra ha volgut destacar que la quantitat és un càlcul molt inicial i que al final dependrà de la suma de tots els expedients tramitats i de la valoració "in situ" de cada cas.

Actualitzat
Elena Salgado ha visitat Llorca amb xifres a sota el braç del que pot costar la factura del terratrèmol de dimecres: uns 70 milions d'euros. Els les ha facilitat el Consorci de Compensació d'Assegurances, que és qui es farà càrrec de pagar, i és encara una primera valoració.

La ministra ha explicat que demanarà al Consorci que ampliï el termini perquè els damnificats tramitin les seves reclamacions, que també poden presentar a les seves companyies asseguradores.

A més, Salgado ha reiterat la solidaritat del govern i que aquest "no escatimarà esforços" perquè Llorca "torni a ser el que va ser".

La reconstrucció, en marxa


A la ciutat murciana hi ha 630 soldats, entre els quals els membres de la Unitat Militar d'Emergències, especialistes en desastres naturals. A Llorca es dediquen a apuntalar les cases, a treure'n runa i a buscar desapareguts.

Treballen juntament amb la policia i amb tècnics de l'Ajuntament per aconseguir els objectius d'atendre les persones que s'han quedat sense casa i viuen en el campament improvisat, i d'allotjar els habitants al més ràpidament possible i, a poder ser, en els seus habitatges habituals.

L'Ajuntament considera que el 60% dels edificis de Llorca són accessibles i demana als seus propietaris o llogaters que s'hi reinstal·lin al més aviat possible per alleugerir la situació dels campaments, ara massificats.

Aquest diumenge s'ha confirmat que es reunificarien els tres espais habilitats en un de sol on l'exèrcit instal·larà 4.000 llits, enfront dels actuals 2.600.

Fins a 35 rèpliques de baixa intensitat s'han pogut sentir a Llorca aquesta última nit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut