Llorca

Demanen als afectats pel sisme de Llorca que tornin a casa per no convertir els campaments en permanents

Els campaments de damnificats pel terratrèmol de Llorca amenacen de convertir-se en un camp de refugiats. Les autoritats estan preocupades perquè la convivència a la zona entre els més de 3.000 afectats s'està complicant. La Creu Roja alerta que els campaments no podran suportar gaires dies més l'afluència de persones. El president de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, ja ha demanat als veïns de Llorca que tinguin cases habitables que abandonin el campament tan aviat com puguin. Valcárcel adverteix que persones d'altres localitats es desplacen als camps a la recerca d'aliments i mantes, encara que no hagin resultat perjudicats pel terratrèmol.

Actualitzat
Els campaments de damnificats de Llorca comencen a ser un caldo de cultiu de conflictes. La calor, l'amuntegament, la barreja de nacionalitats i la continua afluència de persones demanant ajuda complica la situació a l'interior de les tendes d'acollida.

La Creu Roja alerta que els campaments provisionals no podran suportar gaires dies més l'afluència d'afectats. La convivència entre els 3.000 allotjats a causa del terratrèmol de dimecres es complica amb l'arribada de persones sense sostre que demanen ajuda.

Valcárcel no entén com reparteixen tantes mantes

En la mateixa línia que la Creu Roja, el president de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, ha demanat als veïns de Llorca que tornin a les seves cases si ja han estat declarades habitables. Aproximadament la meitat dels edificis estan en condicions per viure-hi.

Valcárcel vol evitar així el risc que els tres campaments de damnificats pel terratrèmol acabin sent de "refugiats". Les autoritats temen les situacions tenses i de nervis que comencen a produir-se entre les persones que hi han acampat.

El govern murcià vol ordenar situacions com les de persones d'altres localitats que es desplacen als campaments a la recerca d'aliments i mantes o algun altre benefici, encara que no hagin resultat perjudicats pel terratrèmol. En aquest sentit, Valcárcel s'ha preguntat com és possible que hagin estat 3.000 persones les que han passat la nit als campaments, però s'hagin repartit 15.000 mantes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut