Damasc

Augmenta la pressió internacional contra el règim sirià després d'un nou divendres de sang amb 60 morts

Les Nacions Unides, els Estats Units i la Unió Europea incrementen la pressió sobre el règim de Bashar al-Assad, perquè aturi la repressió sagnant de la revolta a Síria. Un nou "dia de la ira" contra la dictadura ha acabat en un bany de sang. L'Observatori pels Drets Humans de Síria eleva a més de seixanta el nombre de víctimes al país per la repressió. La policia va obrir foc contra desenes de milers de persones que es manifestaven aquest divendres arreu del país.

Actualitzat
Nou "divendres de la ira" que acaba convertit en un bany de sang a Síria. L'últim ha sumat almenys 60 morts. Una setmana abans en van ser 90. En total, es parla ja de més de 450 morts en les protestes contra el règim sirià.

Davant d'aquesta situació, els agents internacionals augmenten la pressió per mirar de parar els peus a la dictadura que dirigeix amb mà de ferro Bashar al-Assad.

El Consell de Drets Humans de les Nacions Unides ha condemnat el règim de Síria i ha aprovat enviar-hi urgentment una delegació per investigar-ne les violacions i els crims denunciats. Segons ha explicat a Catalunya Ràdio Frège Féniche, assessor del Consell pel Pròxim Orient, l'ONU no descarta impulsar sancions contra Síria més endavant.

Els Estats Units, per la seva banda, han aprovat noves sancions contra el règim, i han demanat al president Bashar al-Assad que prengui nota de les demandes del seu poble. La Unió Europea també ha arribat a un acord per sancionar Damasc i ha anunciat l'embargament d'armes al país.

60 morts en una nova jornada de violència

Segons organitzacions sirianes pro drets humans, la xifra de morts del darrer "divendres de la ira" arribaria als 62. El grup opositor Observatori Sirià per als Drets Humans assegura que han mort 33 persones a Daraa, 27 a Homs i 2 a les ciutats de Latakia i Etleb. A més, també comptabilitza set víctimes mortals entre membres de la policia i l'exèrcit a Homs i Daraa.

Desenes de milers de sirians es van tornar a manifestar arreu del país, en solidaritat amb la ciutat de Daraa, presa des de dilluns per l'exèrcit. La policia hi va obrir foc, i es compten desenes de morts.

Daraa està assetjada pels tancs i els soldats. Els testimonis diuen que, en alguns carrers, l'aire és irrespirable pels cadàvers que ningú pot retirar, perquè els franctiradors disparen a tothom que es mogui. Als dipòsits de cadàvers hi ha una vuitantena de cossos, inclosos dones i infants, i els desapareguts es compten per desenes. També diuen que alguns soldats han desertat.

Davant aquesta situació, continua la fugida de ciutadans cap a països veïns. Divendres, uns 3.000 sirians van creuar la frontera cap a la província turca de Hatay.

De Síria arriben informacions no confirmades d'una possible dimissió en bloc de 50 membres del partit Baas, el partit únic, com a senyal de protesta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut