Cambrils

Aturada dels treballadors del Santander per l'assassinat d'una companya a Cambrils

Els treballadors del Banc Santander de tot Catalunya s'han concentrat al migdia davant de les oficines respectives per protestar per la mort a trets d'una treballadora d'una sucursal a Cambrils durant un atracament. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra intenten estrènyer el setge sobre els dos atracadors i mantenen desplegat a les comarques de Tarragona un operatiu extraordinari de control de carreteres i trens.

Actualitzat
No només a Catalunya hi ha hagut mostres de condol per l'assassinat. Els principals sindicats, que han demanat que l'atracament sigui considerat risc laboral al sector financer, també han convocat aturades de cinc minuts davant de les sucursals del banc a tot el país. La principal concentració s'ha fet a la seu central de l'entitat, a Santander. A més, el president de l'entitat, Emilio Botín, ha traslladat el seu "més profund condol" a la família de l'empleada.

Els veïns de Sant Carles de la Ràpita també han mostrat el seu condol per la mort d'Estela Calduch. L'Ajuntament de la població, d'on era natural la jove i on viu la seva família, ha convocat cinc minuts de silenci i s'hi han sumat uns 150 veïns. La família de la noia és  molt coneguda al poble i molts dels congregats han demanat justícia contra els autors del crim.

Calduch vivia a Mont-roig del Camp, era estudiant d'Econòmiques i Empresarials al campus de Reus de la Universitat Rovira i Virgili, on també s'ha fet una concentració, i treballava des de feia menys d'un any en aquesta sucursal.

L'assassinat va ser aquest dimarts a primera hora del matí, durant un atracament a la sucursal del Banc Santander del centre comercial de Cambrils, que feia pocs minuts que havia obert. La noia, de 25 anys, va morir dessagnada pel tret al coll que li va disparar un dels atracadors.

Els Mossos encara no han confirmat si finalment els assaltants es van poder endur algun botí i si en el moment de l'atracament hi havia un furgó blindat al banc, com asseguren alguns veïns.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut