Barcelona

Els sindicats demanen que l'atracament sigui considerat risc laboral al sector financer

Els sindicats denuncien que els treballadors de bancs i caixes no saben com actuar en cas d'atracaments en bancs o caixes, arran de l'assassinat a trets d'una empleada d'una sucursal del Santander a Cambrils. La UGT i CCOO consideren que haurien de rebre formació i que s'hauria de considerar "risc laboral".

Actualitzat
Les concentracions davant de les seus bancàries per l'assassinat d'Estela Calduch aquest dimarts a mans d'uns atracadors han servit per mostrar el condol a la família, però també han tingut un to reivindicatiu. I és que els sindicats han denunciat que el Banc Santander no facilita als seus treballadors un protocol d'actuació en cas d'atracament. Arran d'aquest fet, els sindicats es plantegen la possibilitat de recórrer a la via judicial.

També reclamen que els treballadors rebin formació per saber com actuar si els atraquen. A més, Manel Sánchez, responsable del sector de Banca de la UGT de Catalunya, ha reclamat que l'atracament passi a considerar-se un risc laboral al sector financer.

Sánchez ha afegit que caldria reforçar les mesures de seguretat a les entitats bancàries i ha advertit que si a la sucursal del Banc Santander de Cambrils hi va poder entrar una pistola, "no compleix les normes".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut