Birmingham

El Papa tanca la seva gira pel Regne Unit amb una beatificació multitudinària

Un nou acte multitudinari posa punt final a la visita del Papa al Regne Unit. Benet XVI ha presidit la beatificació del cardenal John Henry Newman davant de 70.000 fidels arribats de tot el país al Cofton Park de Birmingham. Newman està considerat un dels "pares espirituals" del Concili Vaticà II i ha influït molt en la formació del papa Ratzinger. Després de l'acte, el pontífex tanca la seva agenda amb una reunió amb bisbes anglesos, gal·lesos i escocesos a l'Oratori de Birmingham abans d'emprendre el viatge de retorn cap a Roma.

Actualitzat
El Papa tanca la seva visita oficial de quatre dies al Regne Unit amb la beatificació d'un cardenal del segle XIX que es va convertir de l'anglicanisme al catolicisme. La cerimònia s'ha fet al Cofton Park de Birmingham davant de 70.000 persones, segons les autoritats locals. Es tracta del segon acte més multitudinari de l'estada del pontífex al Regne Unit, després de la pregària a Hyde Park, a Londres.

Aquesta és la primera cerimònia de beatificació que oficia Benet XVI, que ha decidit fer una excepció en la norma que ell mateix va establir i per la qual deixaria de presidir les cerimònies de beatificació. La raó és que Newman ha influït en la formació del papa. El cardenal va ser un dels "pares espirituals" del Concili Vaticà II, que va tenir lloc més de 60 anys després de la seva mort.

A la proclamació hi ha assistit l'exjutge i diaca nord-americà Jack Sullivan, de 71 anys, que es va recuperar d'una malaltia incurable a la medul·la espinal suposadament després de resar al cardenal Newman. El Vaticà reconeix la curació com un miracle que ha servit per beatificar el religiós britànic. La festivitat del nou beat serà el 9 d'octubre, dia en què Newman va entrar a l'Església catòlica i va deixar enrere l'anglicanisme.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut