Londres

El Papa lamenta la "ridiculització" dels catòlics en una missa massiva a Hyde Park

El papa Benet XVI ha oficiat aquest dissabte al vespre una missa al londinenc parc de Hyde Park, a la qual han assistit 80.000 persones. Durant l'homilia, el pontífex ha lamentat la "ridiculització" a què considera que la societat actual sotmet els catòlics. Aquesta homilia de Benet XVI es fa en la vigília de la beatificació aquest diumenge a Birmingham del cardinal anglicà convers al catolicisme John Henry Newman. La missa s'ha fet unes hores després que milers de persones s'han manifestat pel centre de Londres contra la presència de Benet XVI.

Actualitzat
El pontífex ha oficiat aquest dissabte al vespre a Londres una missa multitudinària a Hyde Park. Es calcula que 80.000 persones d'arreu del Regne Unit s'hi han desplaçat per assistir a una homilia en la vigília de la beatificació, per part del Papa, del cardenal John Henry Newman, un anglicà que es va convertir al catolicisme. La beatificació es farà aquest diumenge a Birmingham i tancarà la visita de quatre dies que Benet XVI ha fet a terres angleses.

A Hyde Park, el Papa ha lamentat que els catòlics siguin, ha dit, "ridiculitzats". "En el nostre temps, el preu que s'ha de pagar per la fidelitat a l'Evangeli ja no és ser penjat", ha assenyalat el pontífex, i ha afegit: "Sinó que sovint implica ser exclòs, ridiculitzat o parodiat".

Benet XVI ha oficiat aquesta missa només unes hores després que milers de persones es manifestessin pels carrers de la capital anglesa contra la presència del Papa i per rebutjar els casos de pederàstia per part de membres de l'Església. Precisament, Benet XVI s'hi ha referit aquest dissabte al matí i ha expressat la seva "vergonya i humilació" pels casos d'abusos a menors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut