Londres

El Papa reconeix a Londres "vergonya i humiliació" pels casos de pederàstia

El Papa ha reconegut que sent "vergonya i humiliació" pels casos de pederàstia per part de sacerdots catòlics. Ho ha dit aquest dissabte al matí a Londres, durant una missa a la catedral de Westminster, a la qual assisteixen milers de persones. Abans, Benet XVI, que ja compleix el tercer dia de visita al Regne Unit, s'ha reunit amb el primer ministre, David Cameron; el viceprimer ministre, Nick Clegg, i la líder de l'oposició laborista, Harriet Harman.

Actualitzat
Benet XVI ha expressat aquest dissabte al matí a Londres davant de milers de persones el seu "dolor profund" pels casos d'abusos a menors per part de sacerdots catòlics. El Papa ha reconegut que sent "vergonya i humiliació" per uns fets que ha qualificat de "crims atroços".

Benet XVI ja s'havia referit a la pederàstia tot just abans d'aterrar al Regne Unit per a una visita de quatre dies. En l'avió que el portava a terres angleses, Benet XVI lamentava la lentitud amb què havia actuat el Vaticà en aquests casos però evitava demanar-ne perdó i fer referència a càstigs per als responsables.

Les paraules del Papa aquest dissabte s'han produït davant de milers de persones que assisteixen a una missa que se celebra a la catedral de Westminster en el tercer dia de la visita del pontífex al Regne Unit. Abans de l'homilia, Benet XVI s'ha reunit durant una hora amb els principals líders polítics britànics. A la residència de l'arquebisbe de Westminster, el Papa ha rebut el primer ministre i líder conservador, David Cameron; el viceprimer ministre i líder liberaldemòcrata, Nick Clegg, i la líder de l'oposició laborista, Harriet Harman.

Aquest dissabte a la tarda, el Papa celebrarà una altra missa, aquesta multitudinària, al Hyde Park, a la qual es preveu que assistiran unes 80.000 persones. Benet XVI tancarà la seva visita al Regne Unit aquest diumenge a la ciutat de Birmingham.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut