Barcelona

Zapatero diu que els catalans no necessiten un president que utilitzi Catalunya contra Espanya

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, durant la tradicional Festa de la Rosa del PSC, a Gavà, ha dit que els catalans no necessiten un president que utilitzi Catalunya contra Espanya i ha defensat el PSC com a garantia de convivència, en el primer acte de precampanya en què participa. Montilla manté que hi ha temps per guanyar el vot dels catalans.

Actualitzat
La tradicional Festa de la Rosa, que els socialistes catalans celebren a Gavà, dóna el tret de sortida, un any més, al curs polític. Aquest any, però, la trobada dels socialistes de l'àrea metropolitana té un caràcter significatiu per la proximitat de les eleccions autonòmiques i per la presència del secretari general del PSOE i president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que torna a Gavà després de dos anys d'absència.

A banda de Zapatero, també assisteixen a la cita el primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla; la ministra de Defensa, Carme Chacón, i el ministre de Treball, Celestino Corbacho, que anirà en un lloc destacat de la llista del PSC.

El president Montilla, durant el seu discurs, ha advertit Zapatero que una victòria de CiU seria una font de tensions amb Madrid, i ha recordat que queden 70 dies per convèncer els votants. Montilla ha fet una crida a la militància perquè es mobilitzi i no doni les eleccions per perdudes: "Si pressionem, guanyarem", i ha tornat a criticar Artur Mas.

Zapatero, per la seva banda, s'ha compromès a treballar amb el PSC, que representa, segons el líder socialista, la garantia de la igualtat entre els ciutadans a Catalunya i de la convivència amb Espanya. El president del govern espanyol ha definit el PSC com "el partit de la convivència", ha explicitat el seu suport "total" a Montilla i s'ha compromès a dotar de contingut l'autogovern de Catalunya després de la sentència del Tribunal Constitucional que ha retallat l'Estatut.

Els socialistes catalans, que tenen les enquestes en contra de cara a la cita del 28 de novembre, pretenen mobilitzar un vot que generalment s'absté en les eleccions autonòmiques, i en aquesta Festa de la Rosa han donat el tret de sortida a aquesta estratègia.

Fora del recinte, s'hi podien veure diverses protestes ciutadanes, les de catalans i catalanes que treballen a empreses afectades per la crisi i la de veïns d'Ascó que volien reclamar a Zapatero que aquesta localitat de la Ribera d'Ebre no aculli el magatzem de residus nuclears.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut