Castells i Montilla s'han mostrat cordials i sense tensions. (Foto: ACN)
Castells i Montilla s'han mostrat cordials i sense tensions. (Foto: ACN)
Barcelona

El govern se'n va de vacances, sense que Montilla reveli la data de les eleccions

El govern català se'n va de vacances sense que hagi transcendit un dels secrets més ben guardats del president Montilla: la data de les eleccions al Parlament de Catalunya. En aquesta darrera reunió, l'expectativa ha estat superior perquè era la primera vegada que Montilla i Castells es trobaven en públic després que el conseller d'Economia va anunciar que renunciava a formar part de les llistes del PSC. Els dos han exhibit bona sintonia i gestos de cordialitat. La processó, potser, va per dins.

Actualitzat
Només el president de la Generalitat sap si la reunió de govern d'aquest dimarts és una de les últimes de la legislatura. Montilla ha assegurat que ja té decidida la data dels comicis, que s'han de celebrar a la tardor, però no l'ha comunicada a ningú. "El president no ha anunciat res, encara. Haurem d'esperar si el 31 d'agost hi ha alguna novetat", ha explicat el conseller Josep Huguet, en funcions de portaveu. Aquesta és la data per a la pròxima reunió de l'executiu.

Tot i ser l'última trobada abans de les vacances, s'han aprovat mesures importants com l'adaptació del decret espanyol de modificació de la llei de caixes i el decret d'autonomia dels centres educatius.

Una altra de les qüestions que s'ha comentat a la reunió setmanal del govern és la visita, aquest dimecres, del vicepresident tercer, Manuel Chávez, al Palau de la Generalitat. La intenció de la trobada és desencallar la sentència de l'Estatut i posar fil a l'agulla al compromís de Zapatero de recuperar les matèries que la sentencia del Tribunal Constitucional va retallar. Josep Huguet hi ha tret ferro: "La reunió amb Chávez és una primera presa de contacte, sense expectatives. És una entrevista per veure com està el pati després de la sentència."
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut