Washington

Els Estats Units assumeixen les tesis de l'ONU i condemnen els fets però no Israel

La secretària d'estat nord-americana, Hillary Clinton, ha condemnat aquesta matinada els "actes de força" que es van produir dilluns en l'assalt de l'exèrcit israelià a un vaixell humanitari però ha evitat condemnar Israel. Els Estats Units, en la seva primera declaració oficial, s'alineen amb la resolució aprovada al Consell de Seguretat de l'ONU, que ells mateixos van contribuir a rebaixar. Clinton va mesurar les seves paraules per emetre una declaració que no fos incòmoda per a Israel però que al mateix temps no refredés les relacions amb Turquia, l'altre aliat que té al Pròxim Orient i que ha estat el país més crític amb el govern israelià.

Actualitzat
Seguint les tesis de l'ONU, la secretària d'estat nord-americana ha demanat una investigació "imparcial, creïble i transparent" dels fets. A més, Clinton va qualificar d'"inacceptable" la situació de Gaza i va afegir que el seu país continuarà treballant amb el govern d'Israel, l'Autoritat Nacional Palestina, les ONG i l'ONU per fer arribar a Gaza ajuda humanitària.

Mentrestant, Israel ha anunciat que deportarà els més de 600 activistes detinguts en les properes hores, una mesura que s'interpreta com un gest a la comunitat internacional, que va reaccionar en cascada condemnant els fets.

Un altre vaixell amb ajuda humanitària es dirigeix a Gaza i pretén desafiar el bloqueig, cosa que Israel ja ha advertit que no permetrà.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut