Tel Aviv

Israel deporta 48 activistes mentre que hi ha 500 detinguts i 45 hospitalitzats

Israel ha deportat als seus països d'origen una cinquantena de cooperants de la "Flotilla de la Llibertat", que es dirigia a Gaza amb ajuda humanitària quan l'exèrcit israelià la va atacar en aigües internacionals i va provocar almenys nou morts i trenta ferits. Una cinquantena dels activistes han estat empresonats i la resta continuen tancats en un campament provisional.

Actualitzat
L'endemà de l'atac de l'exèrcit israelià a la "Flotilla de la Llibertat", la informació sobre els activistes propalestins que viatjaven en l'embarcació assaltada és encara escassa i confusa.

Tot i que Israel reconeix 9 morts i una trentena de ferits, la ràdio pública informa de 45 activistes hospitalitzats, la majoria de nacionalitat turca. Turquia ha enviat tres avions ambulància per recollir una vintena de ferits turcs.

A més, hi ha 500 detinguts que Israel està interrogant i en decideix cas per cas la situació. De moment, una cinquantena de persones han estat repatriades als seus països des de l'aeroport de Tel Aviv mentre que una cinquantena més han estat traslladats a la presó israeliana de Beer Sheva per no voler signar l'ordre d'expulsió. A Turquia, ja han començat a arribar alguns dels deportats mentre el govern ha demanat a l'aerolínia Turkish Airlines que tingui preparats tres avions per garantir el retorn dels membres de la flotilla que siguin deportats per Israel.

Amb tot, una gran majoria dels activistes propalestins es neguen a abandonar les embarcacions. Els activistes insisteixen que va ser el comando israelià el que va començar a atacar-los.

Es desconeix a hores d'ara on són els dos cooperants de Taradell i el periodista valencià que viatjaven en la flota, però se sap que estan bé de salut.

Reunió d'urgència

Mentrestant, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, torna cap a Israel i ha convocat una reunió d'urgència del seu executiu a les tres de la tarda, hora d'aquí, per analitzar les conseqüències diplomàtiques que pot tenir la condemna de la comunitat internacional a l'atac de l'exèrcit. L'ONU ha lamentat la pèrdua de vides humanes però no ha condemnat el govern israelià, i n'ha demanat, com va fer hores abans la Unió Europea, una investigació. Turquia, d'on són la majoria d'activistes, és un dels països que ha estat més enèrgic en la condemna de l'assalt.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut