Barcelona / Irene Vaqué

Samsung ensenya el Bada i Sony Ericsson l'Xperia X10 Mini mentre que Skype amplia horitzons

En una temporada en què l'estil de l'iPhone impera, les marques presents al Mobile World Congress s'esforcen per lluir les novetats. Les últimes incorporacions són el Samsung Wave, que incorpora el nou sistema operatiu Bada, que ha creat la mateixa empresa; L'Xperia X10 Mini de Sony Ericsson, pensat per manipular-lo amb una sola mà. També s'hi mostren els nous terminals amb Skype incorporat, començant per l'N97 de Nokia.

Actualitzat
El Bada és el sistema operatiu de codi obert que Samsung ha creat per fer front a rivals com per exemple Android. I el Wave, el primer aparell que l'incorpora. També en destaca la pantalla Amoled, més nítida que les pantalles tàctils més freqüents. El llançament mundial de l'aparell serà a l'abril.

A Sony Ericsson, una de les atraccions és l'Xperia X10 Mini i el Mini Pro, que també arribaran la primera meitat de l'any. Com indica el nom, són de dimensions reduïdes, de 2,55 polzades de pantalla, que el fan més curt però més ample que l'LG Mini que, amb 3,2 polzades, presumeix també de mida.

Altres companyies, com Skype, han materialitzat la presència en alguns terminals, anunciada al congrés de l'any passat. Així, els visitants ja han pogut parlar per Skype des del Nokia N97, que té integrat aquest sistema de telefonia per IP. Skype també estarà disponible als telèfons equipats amb el sistema operatiu Sybmian i ja està treballant per estar disponible en 3G en la versió per a l'iPhone i l'iPod Touch. Des que es va posar al mercat, 12 milions de persones se l'han descarregat.

Anar al contingut