Barcelona / Irene Vaqué

HP llançarà un dispositiu amb Android a mig camí del telèfon i el PC

Té totes les funcions d'un telèfon mòbil, excepte l'original: la de fer i rebre trucades de veu. La resta -SMS, MMS, fotos, vídeos, música, xarxes socials, internet i correu electrònic- hi són i amb l'afegit de la mida del dispositiu. El nou Compaq Airlife 100, d'HP, està concebut com un germà gran d'un "smartphone", ideal per aquells a qui se'ls faci petit el telèfon. Aquest netbook sortirà al mercat espanyol a la primavera, de la mà de Telefónica.

Actualitzat
Escoltant les explicacions a l'estand d'HP a l'App Planet del Mobile World Congress, és fàcil quedar-se amb la impressió que som davant d'un ordinador inspirat en un telèfon. Fins ara predominava la impressió de veure molts telèfons inspirats en ordinadors.

D'entrada, la pantalla tàctil de 10,1 polzades. L'usuari disposa de teclat (gairebé com el d'un portàtil estàndard), però la intenció del fabricant és que només el faci servir quan hagi d'escriure un missatge llarg. Per facilitar-li les coses, s'ha creat un cursor, i pestanyes a l'espai de navegació. Per anar d'una utilitat a una altra, el més pràctic és arrossegar el dit, també per fer "zoom".

També és cridaner el sistema "instant on", que fa que el dispositiu s'engegui automàticament quan el desplegues. Si el tanques, estalvies energia però continua treballant i connectat.

Els que estiguin habituats al sistema operatiu Android ho trobaran tot familiar, excepte el mercat d'aplicacions. L'exclusiva amb Telefónica fa que la icona que troba l'usuari sigui el mercat d'aquesta companyia. Això no vol dir que el mercat d'Android no sigui vàlid, però ens asseguren que algunes aplicacions aniran i d'altres no.

En aquest aparell predomina tot el que es pot fer amb internet i l'oci, més que no pas la feina. De tota manera, HP està preparant-lo perquè també pugui editar textos i presentacions, i no només visualitzar-los.

El que encara no està decidit és el preu de l'aparell, que inclou també el sistema de navegació NDrive, una altra empresa present al congrés. És una companyia amb seu a Porto que, segons diuen, ofereix fins a deu "frames" per segon, més que els seus competidors.
Anar al contingut