Barcelona

"Banda ampla", el nou programa de debat de TV3 que donarà la paraula a tothom en directe i per la xarxa

TV3 estrena programa de debat. "Banda ampla" donarà la paraula, cada setmana, a tots els ciutadans que vulguin expressar una opinió sobre un tema. És una aposta pel debat en directe, amb la direcció de Lídia Heredia, que presenta al costat de Toni Martínez. No hi ha públic, sinó 90 veritables participants al plató, entre experts i persones que tenen alguna cosa a veure amb allò de què es parla. I, des de casa, s'hi podrà participar per telèfon, per correu electrònic i a través del web o de grups de Facebook o Twitter. "Banda ampla" es veurà un cop a la setmana, la nit dels dimecres. S'estrena preguntant-nos si som feliços, tot i la situació difícil que ens envolta.

Actualitzat
Aquesta tardor, TV3 aposta a fons pel gènere del debat en directe amb "Banda ampla". Dirigit per la periodista Lídia Heredia, que també s'encarrega de la presentació juntament amb Toni Martínez, "Banda ampla" dóna la paraula cada setmana a tots els ciutadans de Catalunya que vulguin expressar la seva opinió sobre el tema d'actualitat que es debat al programa, amb un accent molt específic en aquelles qüestions que els afecten de més a prop.

"Banda ampla", que TV3 produeix en col·laboració amb LavíniaProductora, adapta a la televisió actual el gènere del debat. Aporta tots els elements d'anàlisi per ajudar els ciutadans de Catalunya a formar-se una opinió sobre les qüestions més rellevants i utilitza tots els gèneres del periodisme: reportatges, connexions en directe, entrevistes... per enriquir la base fonamental del programa: el debat.

Gairebé un centenar de convidats al plató, tots amb un micròfon, seran els primers protagonistes del debat: experts, afectats, testimonis... Cada setmana, l'equip del programa convocarà totes aquelles persones que tinguin una relació professional, vital o simplement d'espectador interessat o encuriosit pel tema que es tracti. Però més enllà del que passi al plató, "Banda ampla" convoca tots els ciutadans de Catalunya a participar en el debat, en graus diversos i a través de tots els mecanismes d'interactivitat possibles.

Per començar, l'enquesta de "Banda ampla": cada setmana, un sondeig d'opinió solvent, fiable i rigorós oferirà una  radiografia de l'estat de l'opinió dels catalans al voltant del tema que es debati. Aquesta enquesta, elaborada pel GESOP, es realitzarà els dimarts, el dia anterior a l'emissió del programa, de manera que els resultats constituiran una autèntica instantània, pràcticament en directe, sobre el que pensa, sent i opina la ciutadania.

L'enquesta respondrà setmanalment a quatre preguntes; les respostes aniran apareixent al llarg del programa, i també es podran consultar, de forma ampliada, al web de "Banda ampla". El debat també es podrà seguir a través d'internet, que serà un dels mecanismes de participació de tothom qui vulgui expressar la seva opinió: xat en directe, ja sigui al web de "Banda ampla" o als grups de Facebook  i Twitter, webcam, vídeo domèstic... I, naturalment, a través del correu electrònic i del telèfon, amb trucades o a través de text (SMS).

L'espectador està convidat a intervenir i expressar la seva opinió en tot moment, ja sigui abans, durant o després de l'emissió en directe del programa. A través de totes aquestes aportacions, "Banda ampla" es convertirà en un gran vehicle per recollir, accedir i oferir tots els punts de vista, tots els enfocaments, totes les sensibilitats, tots els testimonis, totes les vivències i totes les informacions al voltant dels temes que afecten els ciutadans de Catalunya. "Banda ampla" és un espectacle de la paraula que adapta a la televisió actual el gènere del debat, imprescindible en un mitjà públic com TV3.
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut