Canadà

Un estudi conclou que Facebook incrementa la gelosia i les tensions entre les parelles

La xarxa social Facebook pot perjudicar les relacions de parella, segons un estudi del departament de psicologia d'una universitat del Canadà. La recerca conclou que els contactes entre els membres de la xarxa incrementa la gelosia i les tensions entre les parelles. L'estudi també revela que qualsevol comentari banal pot aixecar sospites i fer que es controli la parella a través del Facebook.

Actualitzat
"Per què la teva exparella és entre els teus amics del Facebook? Qui és aquest/a amb qui t'envies missatges? Amb qui surts a les fotografies?" Són algunes de les preguntes que els usuaris poden haver fet o rebut de la seva parella. Ara un estudi del departament de psicologia de la Universitat canadenca de Guelph ho ha recollit i conclou que els contactes entre els membres de la xarxa incrementen la gelosia i les tensions entre les parelles.

Els investigadors afirmen que el flux continu d'informació personal, les fotografies en què s'apareix i tenir entre els contactes antigues parelles pot desencadenar serioses situacions de gelosia. I és que la xarxa social permet accedir a informació impensable d'obtenir d'una altra manera.

Qualsevol comentari pot ser sospitós

L'estudi, que s'ha fet entre centenars d'estudiants universitaris, també revela que amb qualsevol comentari banal introduït per un contacte del sexe oposat tendeix a aixecar sospites i a fer que es controli la parella a través del Facebook, pràctica que a la vegada pot permetre descobrir més informació i incrementar la gelosia.

A més, sovint el membre de la parella espiat no pot controlar la informació que surt en el seu perfil o no pot fer-ho amb la rapidesa suficient. Si una exparella escriu en el mur o etiqueta una imatge, per exemple, pot passar estona fins que l'afectat se n'adoni, veure-ho abans la parella i provocar una disputa

Aquesta xarxa social té actualment més de 250 milions de membres, quan fa només tres anys es tractava d'un portal limitat a la comunitat universitària nord-americana. Així, avui Facebook és omnipresent i tothom pot trobar a la xarxa les parelles, exparelles, amics, companys de feina, caps i fins i tot la família. Per alguns, no pertànyer al portal és estar fora d'òrbita, en major o menor mesura; per d'altres, la popularitat de la xarxa va massa lluny i voluntàriament se'n mantenen al marge.
Anar al contingut