Sant Sebastià

ETA reivindica els últims atemptats mortals a Arrigorriaga i Calvià

ETA ha reivindicat els últims atemptats comesos durant els mesos de juny i juliol en un comunicat publicat aquesta matinada al diari basc "Gara". L'organització terrorista assumeix els atemptats en què van morir els guàrdies civils Carlos Sáenz de Tejada i Diego Salva, a Calvià, a Mallorca, i l'inspector Eduardo Puelles, a Arrigorriaga, Biscaia. ETA també s'ha fet responsable de l'explosió de la furgoneta bomba contra la caserna de la Guàrdia Civil a Burgos i de l'explosió d'un artefacte davant la seu del PSE a Durango. La banda assegura en el comunicat que la feina de les forces de seguretat és estèril i que continuarà la lluita armada.

Actualitzat
L'organització terrorista ha reivindicat l'autoria dels últims atemptats del juny i juliol, assumint així l'assassinat de l'inspector de la Policia Nacional a Arrigorriaga i la més recent explosió que va matar dos guàrdies civils a Calvià.

En el comunicat que publicava el diari "Gara" de matinada, ETA també assumeix l'atemptat contra una caserna de la Guàrdia Civil de Burgos, que va deixar 65 ferits lleus, i l'atac a la seu del PSE a Durango, que va provocar danys materials.

Pel que fa a aquesta darrera acció a Biscaia, la banda afegeix que van trucar per alertar de l'explosió, però que el 112 va tallar la comunicació per obligar-los a trucar de nou i així tenir temps de localitzar-los. Per aquest motiu, demanen a la població que extremi les precaucions a l'entorn d'aquestes instal·lacions.

ETA assegura que aquestes darreres accions demostren que la feina policial i "l'estratègia repressiva" de les forces de seruretat és estèril, i que la lluita armada continuarà. En darrer lloc, l'organització mostra la seva indignació amb el PNB i Nafarroa Bai per les seves mostres de suport a la Guàrdia civil després dels últims atemptats.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut