Durango

ETA atempta contra la seu del PSE de Durango sense causar víctimes

Un potent artefacte ha esclatat la nit de dijous a divendres a la seu del PSE a la localitat biscaïna de Durango. L'explosió no ha provocat víctimes però sí importants danys materials. A més, ha provocat una fuita de gas. L'Ertzaintza ha apuntat cap a ETA i ha indicat que almenys dues persones haurien participat en l'atemptat. Una seria l'encaputxat que ha deixat la bomba i l'altra qui l'esperava al cotxe amb què han fugit. El primer l'ha vist un veí que ha donat de seguida l'alerta a la policia basca, pocs minuts després de les 11 de la nit. Això ha permès desallotjar els veïns abans que l'artefacte explotés.

Actualitzat
El vianant que ha donat l'alerta ha trucat a l'Ertzaintza per denunciar que un encaputxat havia deixat un paquet sospitós a la porta del darrere de la seu socialista i ha fugit corrent. Immediatament la policia ha acordonat la zona i ha desallotjat els veïns dels edificis del voltant. Passades les 12 de la nit l'artefacte ha esclatat.

L'artefacte contenia tres quilos d'explosius, concretament cloratita, connectats a un temporitzador. Segons fonts de la policia basca, tot apunta cap a un atac d'ETA, que, en qualsevol cas, no ha fet cap trucada per avisar de la col·locació de l'explosiu.

El conseller de l'Interior basc, Rodolfo Ares, s'ha desplaçat fins a Durango per fer el seguiment del fets i donar suport als seus companys de partit. "No és el primer cop que la seu a Durango pateix un atemptat, però en qualsevol cas reitero, com em correspon com a conseller d'Interior i en nom del govern, que els que han posat aquesta bomba a la casa del poble de Durango seran detinguts i posats a disposició de la justícia perquè responguin d'aquest crim", ha dit Ares.

L'explosió ha causat una fuita de gas que ha obligat a desallotjar 40 famílies, que han pogut tornar a casa seva quan s'ha reparat.
Anar al contingut