Teheran

Milers de persones omplen els carrers de Teheran per reivindicar la victòria d'Ahmadinejad

El reelegit president de l'Iran, Mahmud Ahmadinejad, ha reunit milers de partidaris a Teheran per celebrar la seva victòria, en una demostració de força per contrarestar les protestes de l'oposició reformista. Hores abans, Ahmadinejad havia defensat la seva victòria per àmplia majoria "en unes eleccions netes". D'altra banda, el seu rival, Mir Hussein Moussavi, ha demanat formalment que s'anul·lin els comicis i ha instat els seus seguidors a continuar protestant de forma pacífica.

Actualitzat
Milers de persones s'han aplegat aquest diumenge a la tarda al centre de Teheran per celebrar la victòria del president iranià, Mahmud Ahmadinejad, en les eleccions presidencials. El reelegit president ha sortit per reivindicar, amb la seva gent, la contundent victòria.

Mahmud Ahmadinejad ha afirmat que "l'era en què alguns països decidien el destí de la resta del món s'ha acabat. L'era en què alguns governs buscaven complir els seus objectius il·legítims s'ha acabat".

El reelegit president iranià ha restat importància a les protestes dels seus opositors i a les acusacions de frau electoral. "Les protestes de la gent no em semblen importants. Potser a algú no li han agradat els resultats de les eleccions, però tot això no té una base legal i no ens hauria de provocar problemes", ha defensat.

El mateix Ahmadinejad ha convocat els seus partidaris al centre de Teheran per festejar la victòria. És la resposta a les protestes dels reformistes d'aquest dissabte, que van acabar amb disturbis. Denuncien que "el govern ens ha robat els vots. Ho sabem i volem un canvi. No volem que la gent pensi que som estúpids".

La ciutat de Teheran està evitant que els opositors es mobilitzin a través de les noves tecnologies. La principal operadora de telefonia mòbil ha tallat les línies, connectar-se a internet és molt complicat i no es pot accedir al Facebook. A més, les cadenes de televisió internacional hi troben moltes dificultats.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut