Barcelona

Fonts de Reagrupament asseguren que Carretero no liderarà cap escissió d'ERC

Les aigües continuen remogudes a ERC. Fonts de Reagrupament, el corrent crític d'ERC que encapçalava Joan Carretero, neguen que l'exconseller de Governació vulgui liderar cap escissió del partit tot i que Reagrupament s'hagi registrat com a associació cultural i des d'alguns àmbits s'interpreti això com un pas per a la creació d'un nou partit independentista. Mentrestant, el líder de l'altre gran corrent crític d'ERC, el d'Esquerra Independentista, ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio que no seguirà els passos de Carretero i que continuarà a les files republicanes.

Actualitzat
Membres de Reagrupament asseguren que Joan Carretero no ha planificat cap ruptura amb ERC i que la seva intenció no és liderar cap escissió del partit. Les mateixes fonts reconeixen que és probable que en els propers dies hi hagi un degoteig de militants que es vagin donant de baixa de la formació, però subratllen que serà a títol individual.

De moment, Reagrupament s'ha registrat com a associació cultural i això s'interpreta com un primer pas per a la creació d'una nova candidatura independentista que pugui concórrer a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

La polèmica es va encetar quan Carretero va publicar un article en què apostava per una nova candidatura que defensés la dependència unilateral de Catalunya en els propers comicis. La direcció d'ERC va demanar explicacions a l'exconseller però Carretero els va plantar. Aquest dilluns, la direcció del partit va anunciar que li obria un expedient i que el suspenia temporalment de militància. Poc després, Carretero anunciava la seva baixa de les files republicanes.

Uns marxen, d'altres es queden

Mentrestant, en un altre front, Uriel Bertran, el líder de l'altre sector crític del partit, Esquerra Independentista, ha assegurat en declaracions a Catalunya Ràdio que no té cap voluntat de seguir els passos de Carretero i que per tant continuaran en el si d'ERC. Bertran no ha volgut posar la mà al foc per la totalitat dels membres del seu corrent, però ha assenyalat que no preveu que els que li donen suport es donin de baixa del partit.

En les darreres hores també s'ha referit a la polèmica el president de la formació. Joan Puigcercós ha explicat en una entrevista a RNE-Ràdio 4 que la marxa de Carretero també facilitarà noves incorporacions a ERC i que es podrien anunciar en els pròxims dies.
Anar al contingut