Barcelona

Carretero rebutja reunir-se amb ERC per explicar la creació d'un partit independentista

El líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero, ha declinat reunir-se amb el secretari general dels republicans, Joan Ridao, que l'havia citat aquest dimarts de manera urgent perquè li concretés la proposta de creació d'un partit independentista el 2010. Aquesta formació tindria com a objectiu prioritari aconseguir la independència Catalunya. Carretero va explicar aquesta intenció en un article publicat el cap de setmana passat.

Actualitzat
La comissió permanent del partit vol que Carretero expliqui quines són les seves intencions, segons li ha transmès Joan Ridao al mateix Carretero en una conversa telefònica.

El líder de Reagrupament.cat, el sector crític d'ERC, ha declinat aquesta reunió perquè considera que la seva posició ja ha quedat prou reflectida en l'article que va publicar dissabte passat. Carretero només accepta una trobada amb la direcció si s'hi poden afegir altres membres de Reagrupament.cat.

La cúpula d'ERC creu que Carretero va ser poc concret en el seu article i vol que aclareixi si realment vol crear un partit i, si no és així, l'insten a rectificar. Sobre aquesta desobediència, la direcció republicana li recorda que en l'últim congrés es va posar a les seves ordres, i per això no es descarta una eventual expulsió.

ERC està molt incòmode amb l'ambigüitat que ha generat Carretero, tot i que consideren simptomàtic que no hagi rectificat. El president dels republicans, Joan Puigcercós, ha dit que vol que la possible marxa de Carretero per formar el seu propi partit quedi aclarida abans de les europees. En una entrevista a "Els matins de TV3", Puigcercós ha afegit que "un partit no és un convent de clausura" i que, per tant, Carretero en "pot marxar si vol".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut