Vallvidrera

El peatge de Vallvidrera costarà la meitat a partir del 2010 als vehicles amb almenys tres ocupants

Els responsables dels túnels de Vallvidrera donen per fet que l'1 de gener del 2010 ja es podran fer descomptes del 50% als cotxes que portin un mínim de tres ocupants a dins. D'aquí a uns dies començaran les proves del sistema automàtic que identificarà que el vehicle porta, efectivament, un mínim de tres persones. La intenció és tenir-ne el model definitiu al setembre.

Actualitzat
Els responsables de Tabasa, la concessionària dels túnels de Vallvidrera i el del Cadí, han explicat que treballen amb tres possibles sistemes. Un consistiria a instal·lar xips als vehicles que indiquin el nombre d'ocupants; una segona opció passar per muntar càmeres d'infrarojos a les barreres, i una tercera via serien les càmeres de vídeo convencionals, encara que en aquest cas seria necessària la col·laboració dels ocupants del vehicle. El director general de Tabasa, Albert Vilalta, ha admès que caldrà involucrar-hi els ocupants: "Ja ho explicarem quan toqui, però algú haurà de fer algun gest des de dins per dir "ei, som tres".

Dels 35.000 cotxes que passen cada dia per Vallvidrera, es calcula que només un 5% porta un mínim de tres ocupants. A banda d'oferir descomptes per a aquests vehicles d'alta ocupació, l'empresa pública també aplicarà rebaixes per als cotxes menys contaminants, de manera que el preu final del peatge acabi sent "simbòlic".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut