Barcelona

Nissan presentarà la setmana que ve l'expedient per acomiadar 1.680 treballadors

Nissan no pensa fer-se enrere i la setmana que ve presentarà l'expedient de regulació que afectarà 1.680 treballadors de les plantes de la Zona Franca i Montcada i Reixac. Així ho ha anunciat aquest divendres en una reunió amb sindicats i la Conselleria de Treball. Els sindicats estan indignats amb la posició de la direcció i han anunciat mobilitzacions més contundents per la setmana que ve. En aquesta trobada també hi havia sobre la taula la proposta que la marca japonesa fabriqui a Catalunya cotxes elèctrics. L'automobilística no descarta aquesta possibilitat però abans de dir que sí reclama compromís dels governs català i espanyol i beneficis fiscals.

Actualitzat
Indignats. Així han sortit els representants dels treballadors de Nissan de la reunió a la conselleria de Treball, una trobada que han definit de tensa i en la qual la direcció els ha comunicat que l'expedient de regulació és necessari i que la setmana que ve el presentaran.

Els treballadors havien posat sobre la taula una possible solució, la fabricació a Catalunya de la nova furgoneta lleugera de la marca per evitar acomiadaments, però la companyia ha decidit fabricar-la al Japó. El comitè d'empresa acusa Nissan de voler retallar la producció a Catalunya i dilluns tenen previst anunciar noves mobilitzacions.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha demanat responsabilitat a les dues parts.

Cotxes elèctrics fets a Catalunya

Pel què fa a la proposta de fabricació de cotxes elèctrics que el govern espanyol va plantejar a Nissan, els sindicats consideren aquests plans irreals i utòpics i acusen l'empresa de fer-ho servir de coartada. Reclamen que l'administració rebutgi aquests plans sinó hi ha un compromís empresarial ferm.

La companyia no descarta tirar endavant aquesta proposta però, per fer-ho, demana estacions a la xarxa de carreteres perquè aquests cotxes es puguin recarregar, que es facilitin beneficis fiscals i socis capitalistes. I també que els polítics prediquin amb l'exemple.

Un ERO amb història

Els treballadors de Nissan van rebre un gerro d'aigua freda el passat 13 d'octubre. La companyia d'automòbils anunciava la voluntat de presentar un expedient de regulació d'ocupació que deixaria 1.680 treballadors al carrer. La maquinària negociadora es va posar en marxa i sindicats, Conselleria de Treball i Ministeri d'Indústria han intentat frenar i reconduir aquesta decisió.

Les setmanes han anat passant i, tot i planar com una espasa de Dèmocles, l'amenaça d'acomiadaments no s'ha materialitzat. Sí que ho han fet altres mesures, com un calendari d'aturades de la producció fins a final d'any que va començar a aplicar-se el passat 27 d'octubre.
Anar al contingut