Barcelona

La planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona atura la producció

Avui, i durant tota la setmana, la planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona ha aturat la producció per reduir l'estoc provocat per la baixada de vendes de vehicles arran de la crisi. És la primera dels 26 dies d'aturada que hi haurà fins a finals d'any i que afecta els 3.500 treballadors de la Zona Franca. Això se suma a l'amenaça d'un expedient de regulació d'ocupació que faria fora de Nissan 1.680 empleats. El comitè d'empresa s'ha reunit al matí i ha acordat més accions de protesta durant la setmana: faran concentracions a les portes de la fàbrica i una nova manifestació al centre de Barcelona.

Actualitzat
A partir d'avui i fins la setmana que ve, de la planta de la multinacional japonesa a la Zona Franca no en sortirà ni un vehicle. Amb l'objectiu de reduir l'estoc provocat per la greu baixada de vendes, la direcció atura màquines. 

Es deixa de produir tota la setmana, i a partir de la que ve es reduirà l'activitat i només es treballarà dos dies. En total, fins a final d'any la producció s'aturarà 26 dies.

La mesura també s'aplica a la fàbrica de Sunderland, al Regne Unit. Tot plegat a l'espera de la presentació de l'expedient de regulació per part de la companyia i en plenes mobilitzacions dels sindicats.

Noves mobilitzacions de protesta


El comitè d'empresa de Nissan ha acordat un calendari de mobilitzacions per a aquesta setmana, que es concretarà en concentracions a les portes de la fàbrica i en una nova manifestació pel centre de Barcelona en protesta per la intenció de la companyia d'acomiadar 1.680 treballadors. Els dies 28, 29 i 31, els empleats es concentraran dins i fora de la fàbrica per "mantenir l'ambient de rebuig" dins del mateix centre de treball, segons han explicat fonts sindicals. Les concentracions aniran acompanyades d'assemblees, xiulades i altres accions de protesta per traslladar a la companyia el rebuig dels treballadors a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha anunciat Nissan.
Anar al contingut