Barcelona

Nissan reclama compromís de l'Estat i beneficis fiscals com a garantia per fabricar cotxes elèctrics

Els directius de Nissan s'han reunit amb el titular espanyol d'Indústria, Miguel Sebastián, per mirar de trobar solucions que garanteixin el futur de l'empresa automobilística a Catalunya. La firma ja ha deixat clar que l'expedient que afecta 1.680 treballadors és necessari tot i que, per ara, no l'han presentat. Sobre la taula, hi ha la proposta del govern espanyol que la marca japonesa fabriqui aquí cotxes elèctrics. La companyia demana senyals clars que els governs espanyol i català hi apostin. L'empresa vol que es garanteixi el subministrament elèctric d'aquests cotxes a la xarxa de carreteres, que es facilitin beneficis fiscals i socis capitalistes. I també que els polítics prediquin amb l'exemple.

Actualitzat
El fabricant d'automòbils ha demanat que el compromís del govern per impulsar el cotxe elèctric a Espanya, pretenen tenir en circulació un milió de cotxes elèctrics el 2014, i la seva possible fabricació a Barcelona es concretin amb l'oferta d'incentius i garanties, sota fórmules com deduccions fiscals als compradors, bonificacions i suport al sector, segons el vicepresident europeu de Finances de Nissan, Eric Nicolas.

També ha instat el govern a assumir aspectes que són de la seva competència com la preparació de la infraestructura necessària per implantar aquest vehicle, cosa que requereix "establir una xarxa de proveïment" i desenvolupar el pla de foment de les energies renovables, tal com té previst.

La reunió amb el ministre ha servit per concretar la creació de tres grups de treball, dos dels quals formats pel govern i l'aliança Renault-Nissan per al desenvolupament d'infraestructura i impuls d'aquest mercat, i un tercer en què participaran només l'executiu i Nissan per analitzar de quina manera es crearia un projecte industrial per fabricar el vehicle elèctric a la capital catalana.
Anar al contingut