La Xina

Més de 8.500 morts per un terratrèmol de 7,8 graus al centre de la Xina

Més de 8.500 persones podrien haver mort, segons l'últim balanç governamental, en un terratrèmol a la regió xinesa de Sichuan. El sisme, que s'ha enfilat fins als 7,8 de l'escala de Richter, ha tingut l'epicentre a Chengdu. Però el moviment s'ha pogut sentir a Pequín, a Xangai i a Taiwan, així com a la capital de Tailàndia, a Bangkok. El govern local calcula que hi ha més de 10.000 persones ferides. Cinc escoles s'han ensorrat i 900 estudiants han quedat sepultats sota l'estructura d'un institut a la província de Sichuan. De fet, el sisme hauria fet caure el 80 per cent dels edificis d'una zona d'aquesta província. El president xinès Hu Jintao ha ordenat la màxima mobilització per socórrer les víctimes del terratrèmol.

Actualitzat

Pànic i corredisses a Chengdu, a cent quilòmetres de l'epicentre. El terratrèmol, de 7,8 a l'escala de Richter, ha provocat fortes sacsejades en aquesta ciutat de deu milions d'habitants, capital de la província de Sichuan. Els edificis han trontollat i els treballadors han sortit espantats al carrer.

Fins i tot a Pequín, a dos mil quilòmetres de distància, o a Bangkok, a tres mil, s'ha notat el tremolor. Els malalts dels hospitals han estat evacuats al carrer.

Encara hi ha molt poca informació, tot i que el sisme ha passat a dos quarts de nou del matí, hora d'aquí. Eren dos quarts de tres de la tarda, hora local, amb les oficines i els col·legis a ple funcionament. Almenys 900 estudiants podrien haver quedat enterrats sota un institut de Dujiangyan, però de moment no s'han facilitat més detalls. Els testimonis parlen de nombroses cases ensorrades en diferents parts de la regió.

Les carreteres i les línies telefòniques estan tallades a la zona més afectada i es tem que els danys siguin molt superiors.
La presa gegant de les tres gorges no ha quedat danyada, tot i que el terratrèmol s'ha fet notar a la regió.

El president, Hu Jintao, ha ordenat la màxima mobilització per socórrer les víctimes i el primer ministre, Wen Jiabao, s'ha desplaçat a la zona. L'Exèrcit ha rebut l'ordre d'ajudar en les operacions de rescat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut