Khartum

El Sudan condemna la mestra britànica a 15 dies de presó i l'expulsa del país

La mestra britànica Gillian Gibbons, que va batejar amb el nom de Mahoma un osset de peluix amb què feia classe, ha estat condemnada a passar quinze dies a la presó i, posteriorment, a l'expulsió del país, per un tribunal de Khartum. Gibbons, de 54 anys, va arribar a l'agost al país africà per treballar en una escola privada. La justícia sudanesa l'ha acusat de blasfemar contra Mahoma.

Actualitzat

El tribunal sudanès que ha jutjat la mestra britànica per suposades ofenses contra la religió ha decidit que és culpable i l'ha sentenciat a quinze dies de presó i a abandonar el país, un cop els hagi complert. La fiscalia sudanesa ha presentat la ciutadana britànica davant de la justícia basant-se en l'article 125 del Codi Penal, de manera que podria haver estat condemnada a fins a sis mesos de presó, a pagar una multa o a rebre quaranta cops de fuet.

La direcció del col·legi privat on treballava Gibbons com a professora d'anglès ha anunciat que tanca les seves instal·lacions durant uns dies, per por que es produeixin atacs contra la institució.

Anar al contingut